
Hind Receb’in şehit edilmesine ilişkin Siyonist terörist hakkında tutuklama başvurusu
Hind Receb Vakfı, Gazze’de 5 yaşındaki Hind Receb’in ailesiyle birlikte şehit olması ile bağlantılı olduğunu belirttiği siyonist terörist Sean Glass hakkında ABD Adalet Bakanlığına başvurdu.
Hind Receb Vakfı, Gazze’de 5 yaşındaki Hind Receb ve ailesinin şehit edilmesi ile bağlantılı olduğunu belirttiği Yahudi terörist Sean Glass hakkında ABD Adalet Bakanlığına acil başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Vakıf tarafından internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Glass, Gazze’de soykırım yapan 52. Zırhlı Tabur’a bağlı “Vampire Empire” bölüğünün komutanı olarak görev yapıyordu. Açıklamada, Glass’ın Hind Receb’in şehit edildiği sırada beraberindeki teröristlerle birlikte olay yerinin yakınında bulunduğu öne sürüldü.
Vakıf, Hind’in içinde bulunduğu araca ateş açılması emrinin Glass tarafından verildiğini savundu. Başvuruda ayrıca teröristlerin elebaşı Gazze’deki hastanelerin, Birleşmiş Milletler tesislerinin ve sivil yerleşimlerin yıkılmasıyla bağlantılı olduğu iddialarına yer verildi.
Hind Receb Vakfı, Glass hakkında savaş suçları ve soykırım suçlamaları kapsamında soruşturma yürütülmesini, tutuklama işlemi uygulanmasını ve yargı sürecinin başlatılmasını istedi. Söz konusu iddialar ve başvurunun hukuki sonuçları hakkında ABD Adalet Bakanlığının vereceği karar ise henüz açıklanmadı.
HİND RECEB VE AİLESİ 335 KURŞUNLA ŞEHİT EDİLDİ
Beş yaşındaki Hind Receb, 29 Ocak 2024’te Gazze’de ailesiyle birlikte bulunduğu aracın Siyonist barbarların ateşi sonucu şehit edildi.
Hind’in, saldırı sırasında Filistin Kızılayından yardım istediği telefon görüşmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Küçük çocuğun yardım çağrısının ardından bölgeye gönderilen Filistin Kızılayına bağlı iki sağlık görevlisi de şehit edildi.
Hind’in, ailesinin ve sağlık görevlilerinin cenazelerine katliamdan 12 gün sonra ulaşılabildi.
Araştırma kuruluşu Forensic Architecture tarafından yapılan incelemede, Hind ve ailesinin bulunduğu araca 335 kurşun isabet ettiği tespit edildi.
VAKIF SORUMLULARIN YARGILANMASINI İSTİYOR
Hind Receb Vakfı, başvurusuyla Glass hakkındaki iddiaların soruşturulmasını ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep ediyor. Vakfın başvurusu, Hind Receb ve ailesinin öldürülmesine ilişkin sorumluluk iddialarının hukuki süreç kapsamında incelenmesi çağrısını içeriyor.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.