Ufkumuz Haber
  • GÜNCEL
  • DÜNYA
  • EDEBİYAT DEFTERİ
  • EKONOMİ
  • TARİHTEN KESİTLER
  • ÜMMET COĞRAFYASI
  • EDİTÖRDEN
  • KURDÎ
  • EĞİTİM
  • Kategoriler
    • BİLİM VE TEKNOLOJİ
    • Dünya
    • Edebiyat Defteri
      • DÜŞÜNCE - YORUM - ANALİZ
      • Düşünce Ufku
      • KİTAP TANITIMI
      • MAKALELER
      • Portre
    • Editörden
    • EĞİTİM
      • AİLE VE TOPLUM
    • EKONOMİ
    • EMEK DÜNYASI
    • EYLEMLER VE STK
    • Güncel
    • KADIN
    • KÜLTÜR -SANAT
    • KURDÎ
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • TARİHTEN KESİTLER
    • ÜMMET COĞRAFYASI
      • FİLİSTİN
      • İRAN
      • KÜRDİSTAN
      • LÜBNAN
    • VİDEO VE MULTİMEDİA
  • Foto Galeri
    • Genel Fotoğraflar
    • İslam Dünyası
    • Karikatür
    • Öze Dönüş hareketi
  • Web TV
    • GAZZE
    • Haber
    • RÖPORTAJ
    • Sohbet
    • TARİHTEN KESİTLER
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
  • Ali Babacan'dan çerçeve yasa açıklaması
  • Petrol erzan bû
  • 7 yıl sonra Serê Kaniyê'ye dönüşler yarın başlıyor
  • Çerçeve yasa tasarısının ele alınacağı Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor
  • Benzine son ayların en büyük indirimi
  • Feti Yıldız'dan çerçeve yasa açıklaması: 430'un üzerinde oyla yasallaşır
  • El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir
  • Bakan Fidan: İsrail’in yayılmacılığı durdurulmazsa kriz küreselleşir
  • KDP’den Kerkük Valisi’ne “140. madde” tepkisi
  • Erdogan li ser pêşniyaryasayê daxuyaniyek belav kir
    1. HABERLER

    2. yeni çözüm süreci Haberleri

    "Meclis çatısı altındaki her çalışmaya CHP katkı verecek""Meclis çatısı altındaki her çalışmaya CHP katkı verecek"Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yapılan görüşme sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Meclis çatısı altındaki her çalışmaya CHP katkı verecektir' dedi.
    Kürt Sorununda Paradigmayı Yenilemek (Rapor) / Zeki SAVAŞKürt Sorununda Paradigmayı Yenilemek (Rapor) / Zeki SAVAŞ
    "Erdoğan önde yürüsün, devreye girsin""Erdoğan önde yürüsün, devreye girsin"Babacan, Yeni Yol grup toplantısında konuştu.
    Yeni süreç, umut ve endişelerYeni süreç, umut ve endişeler
    Çelik: "Devletin pazarlık yapması söz konusu değil"Çelik: "Devletin pazarlık yapması söz konusu değil"Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İmralı'nın silah bırakma çağrısıyla ilgili, 'Artık 'terörsüz Türkiye' hedefine ulaşma zamanıdır.
    PKK Silahı Bırakacak mı?PKK Silahı Bırakacak mı?
    Ufuk Uras: Erdoğan yakın bir süre içerisinde somut adımlar atacakUfuk Uras: Erdoğan yakın bir süre içerisinde somut adımlar atacak.
    “Kürt sorunu yoktur dersen Türkiye’yi yarım yüzyıl geriye götürürsün”“Kürt sorunu yoktur dersen Türkiye’yi yarım yüzyıl geriye götürürsün”
    PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazımPKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım“Senin Kürt sorunun var ve 100 yıldır çözememişsin, o zaman bunu herkes mıncıklar. PKK bu oyunu bin yıldır oynadığı için bilir ve kullandırtır kendini"
    Önen: Türkiye kendi kontrolünde olmayan PKK'yi ortadan kaldırmak istiyorÖnen: Türkiye kendi kontrolünde olmayan PKK'yi ortadan kaldırmak istiyor
    Semavi: Türkiye; Doğu, Batı, Güney ve Kuzey Kürtleriyle ittifak kuracakSemavi: Türkiye; Doğu, Batı, Güney ve Kuzey Kürtleriyle ittifak kuracakAdımlar atılacak ve öfke ve nefretin artmayacağına inanıyorum. Bu anlamda herhangi bir korkum yok. Devlet tarafından güzel adımlar atılacak. Adımlar Öcalan tarafından atılacak.
    Aydar:"Öcalanın mesajını aldık,destekliyoruz ve hazırız"Aydar:"Öcalanın mesajını aldık,destekliyoruz ve hazırız"
    'Ankara saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı''Ankara saldırısı PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı'AK Partili Orhan Miroğlu, Ankara'daki TUSAŞ saldırının, Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrısı sonrası PKK'nin teklife 'kanlı' bir cevabı olarak yorumladı.
    Baluken'den 'çözüm süreci' açıklaması: 'Gelişim göstermesini temenni edebiliriz'Baluken'den 'çözüm süreci' açıklaması: 'Gelişim göstermesini temenni edebiliriz'
    Yalanlamalara bakmayın, Kürt meselesini yeniden iç mesele yapabilmek için bir dış fırsat varYalanlamalara bakmayın, Kürt meselesini yeniden iç mesele yapabilmek için bir dış fırsat varKarşınızda, artık bir iç mesele değil, her bölgesel kırılmada güçlenen ve imkân ile kabiliyetini artıran bir örgüt var. Şimdiye kadar bunu görüp yanlış okuyan bir akla şahit olduk.
    "Uzatılan eli itmeyeceğiz""Uzatılan eli itmeyeceğiz"
    "PKK silahlı varlığına son verirse bu sorun rahat çözülür""PKK silahlı varlığına son verirse bu sorun rahat çözülür"“PKK Türkiye’deki silahlı varlığına son verip, ‘Türkiye’de var olan sorunların muhatabı bundan sonra demokratik siyasettir, siyasetçilerdir’ dediği zaman sorunlar çok daha rahat çözülür."
    Efkan Ala'dan 'çözüm süreci' açıklamasıEfkan Ala'dan 'çözüm süreci' açıklaması
    "Samimiyeti görürsek, Kürtler bunu değerlendirir""Samimiyeti görürsek, Kürtler bunu değerlendirir"Ahmet Türk, Devlet Bahçeli'nin TBMM'de DEM Parti grubuna yaklaşarak başlattığı temaslarla ilgili konuştu: "Eğer o samimiyeti görürsek elbette ki Kürtler kendi içinde bunu değerlendirir."
    "Kürt sorununu çözmek isteyen, her türlü tehlikeyi göze almak zorunda""Kürt sorununu çözmek isteyen, her türlü tehlikeyi göze almak zorunda"
    Barzani'nin ziyareti: Ankara-Erbil ilişkilerine yansıması nasıl olacak?Barzani'nin ziyareti: Ankara-Erbil ilişkilerine yansıması nasıl olacak?"Her iki anlamda da bu görüşme önemli. Türkiye’de Kürtlerle ilgili bir çözüm sürecinin, güneydeki Kürtler ve Rojava’daki Kürtleri kapsamadan başarılı ve sürdürülebilir olma şansı yok"
    ‘Bu bir seçim manevrasıysa sonuna kadar karşısındayız’‘Bu bir seçim manevrasıysa sonuna kadar karşısındayız’
      ÇOK OKUNANLAR
      • Bakan Fidan: İsrail’in yayılmacılığı durdurulmazsa kriz küreselleşirBakan Fidan: İsrail’in yayılmacılığı durdurulmazsa kriz küreselleşir
      • Trump: İran ile anlaşmayı tercih ettimTrump: İran ile anlaşmayı tercih ettim
      • PDK: Gotinên Parêzgarê Kerkûkê yên li ser Madeya 140î hewldana fitneyê nePDK: Gotinên Parêzgarê Kerkûkê yên li ser Madeya 140î hewldana fitneyê ne
      • Pezeşkiyan: İran'ı Suriye'ye çevirmeyi planladılarPezeşkiyan: İran'ı Suriye'ye çevirmeyi planladılar
      • KDP’den Kerkük Valisi’ne “140. madde” tepkisiKDP’den Kerkük Valisi’ne “140. madde” tepkisi
      Ufkumuz Haber
      • AİLE VE TOPLUM
      • EYLEMLER VE STK
      • SAĞLIK
      Tüm Hakları Saklıdır © 2008

      Ufkumuz Haber

       |  Haber Scripti

        Günün Öne Çıkan Haberleri

        • Bakan Fidan: İsrail’in yayılmacılığı durdurulmazsa kriz küreselleşir
        • Trump: İran ile anlaşmayı tercih ettim
        • PDK: Gotinên Parêzgarê Kerkûkê yên li ser Madeya 140î hewldana fitneyê ne
        • Pezeşkiyan: İran'ı Suriye'ye çevirmeyi planladılar
        • KDP’den Kerkük Valisi’ne “140. madde” tepkisi
        • El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir
        • Erdogan li ser pêşniyaryasayê daxuyaniyek belav kir
        • Çerçeve yasa tasarısının ele alınacağı Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor
        • Feti Yıldız'dan çerçeve yasa açıklaması: 430'un üzerinde oyla yasallaşır
        • Benzine son ayların en büyük indirimi
        • Petrol erzan bû
        • 7 yıl sonra Serê Kaniyê'ye dönüşler yarın başlıyor
        • Ali Babacan'dan çerçeve yasa açıklaması
        • Öze Dönüş Hareketi’nin Kurumsal İnternet Sitesi Yayın Hayatına Başladı
        • "Demirtaş evine, Ahmetler görevine, Öcalan umut hakkına kavuşmalı"