
Siyonist terör ordusu, Lübnan ateşkesini 51’inci gününde 11 kez çiğnedi
Siyonist teröristler, Lübnan ile yapılan ateşkesi 51’inci gününde 11 kez ihlal etti. Ateşkesin ihlalleri, bölgede gerilimi artırdı.
Siyonist çete, Lübnan ile 51 gündür süren ateşkesi 11 kez ihlal etti. Siyonist teröristlerin ateşkesi ihlal ettiği olaylar, özellikle sınır bölgelerinde yoğunlaştı. Uluslararası gözlemciler, bu ihlallerin, çatışmanın yeniden alevlenmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.
Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, siyonist terör çetesi, bombardıman, karadan girme, evleri havaya uçurma, ateş açma ve dron ile savaş uçağı uçurma gibi ihlallerini başkent Beyrut ile Lübnan'ın güneyindeki Sur ve Nebatiye kentlerinde gerçekleştirdi.
Başkent Beyrut'ta ve şehrin güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'de siyonist dronunun alçak irtifada uçtuğu gözlemlendi.
Nebatiye'ye bağlı Bint Cibeyl ilçesinde yer alan Ayta eş-Şaab beldesinde siyonist terör çetesinin, çok sayıda evi havaya uçurdu.
SİYONİST TERÖRİSTLERİN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
İlçeye bağlı Marun er-Ras beldesinde siyonist çeteye ait araçların hareketliliği görüldü. Teröristler beldede bir evin kapısını bombaladı ve otomatik silahlarla ateş açtı.
Mercayun ilçesinde Siyonist teröristler Et-Taybe beldesine girdi, teröristler beldede otomatik silahlarla ateş açtı.
Terör çetesine ait buldozerler bazı mahallelerde ve sokaklarda yolları tahrip etti.
Teröristlere ait dronların Nebatiye ve Sur kentleri üzerinde uçtuğu görüldü.
Siyonist çetenin, Lübnan’da ateşkesi 51'inci gününde 11 kez ihlal ettiği tespit edilirken, ateşkesin ilan edildiği 27 Kasım 2024'ten bu yana ise yaptığı ihlallerin sayısı 560'a yükseldi.
Siyonist teröristlerin bu saldırılarında en az 37 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.