UNRWA: Gazze'de İnsanlar Ölümü Bekliyor

irleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde güvenli bir yer kalmadığı konusunda açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde güvenli bir yer kalmadığı konusunda açıklama yaptı.

UNRWA'nın Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de artık güvenli bir yer yok, insanlar sanki ölümü bekliyormuş gibi" ifadesini kullandı.

UNRWA yetkilisi, 'İsrail'in insani bölge olarak adlandırdığı alanların ön cephe haline geldiğini' ve Gazzelilerin artık 'cephe hattından sadece birkaç blok uzakta' olduğunu vurguladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli öldü, 92 bin 981 kişi yaralandı.

Dünya Haberleri

Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi
Akdeniz’de bir tekne daha battı: 51 göçmenden haber alınamıyor
ABD istihbaratından Netanyahu uyarısı: Barışı sabote edecek
Zelenski: Rusya tarafıyla müzakere turlarının yeniden başlayacağını düşünüyorum
Katil İsrail'in eli kanlı bakanı Ben Gvir: Bütün Lübnan yanmalı