Tom Barrack’tan ‘Şam-DSG entegrasyonu’ mesajı

.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye'deki tüm taraflarla yakın temas halinde olduklarını belirterek, "gerilimi düşürmek, tırmanışı önlemek ve Suriye hükümeti ile DSG arasındaki entegrasyon görüşmelerine geri dönmek için çalıştıklarını" söyledi.

Özel Temsilci Barrack, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yaptı.

Barrack'ın mesajı, Suriye'deki yeni hükümete bağlı güçler ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında yaşanan gerginliklerin ardından geldi.

Barrack, “Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'deki tüm taraflarla yakın temas halindedir; gerilimi düşürmek, gerginliği önlemek ve Suriye hükümeti ile DSG arasındaki entegrasyon görüşmelerine geri dönmek için aralıksız çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

ABD'li yetkililer, son dönemde yaptıkları açıklamalarda, IŞİD'le mücadelede kilit rol oynayan DSG'nin Suriye devletine entegrasyonunu desteklediklerini ve bu konuda taraflar arasında arabuluculuk yaptıklarını belirtiyor.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham de kısa süre önce "yeni Suriye hükümetini Kürtlere yönelik olası bir saldırıya" karşı uyarmıştı.

RUDAW

Dünya Haberleri

ABD'de özel bir jet yerleşim bölgesine düştü: 9 ölü!
Dünyayı sarsacak iddia: Netanyahu, Trump'ı nükleer saldırıya zorluyor
Kremlin: Zelenskiy ararsa Putin telefonu açacak
ABD basını: Arabulucu heyet bugün Katar'da İranlı yetkililerle görüşecek
Savaşın kazananları ABD’li petrol şirketleri oldu: 6 ayda 130 milyar dolardan fazla kazandılar