Los Angeles’ta yeni yangın, 30 bin kişi için tahliye emri verildi

.

ABD'nin California eyaletinin Los Angeles kentinde yangınlarla mücadele devam ederken Castaic Gölü çevresinde birkaç saat önce çıkan yeni yangın, yaklaşık 3 bin hektardan daha fazla bir alanı kapladı.

California Orman ve Yangından Koruma Departmanının (CAL FIRE) internet sitesindeki bilgilere göre, Castaic Gölü çevresinde çıkan Hughes yangını, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

3 bin hektardan fazla alanı kaplayan yangında, bölgedeki 30 binden fazla kişi için tahliye emri çıkarılırken 20 binden fazla kişi için ise tahliye uyarısı yapıldı.

Uyarılarda yangının hayati tehlike yarattığı belirtilirken bazı alanların halkın erişimine kapatıldığı duyuruldu.

Los Angeles'ta iki haftadan uzun süre önce 6 ayrı bölgede başlayan yangınlardan Palisades bölgesindekinin, bugün itibarıyla yüzde 70'inin, Eaton'dakinin ise yüzde 95'inin kontrol altına alındığı kaydedildi.

Dünya Haberleri

Suriye'nin BM Temsilcisi: ABD himayesinde diplomatik çözümlere gitmek istiyoruz
Ukrayna Rusya’nın dev rafinerisini vurdu
BM: ABD'nin İran'da savaş suçu işlediğine yönelik makul gerekçeler var
ABD, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a vize vermedi
Trump'tan Avrupa Birliği'ne Kanada tehdidi