1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnfaz düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı
İnfaz düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı

İnfaz düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan yeni infaz düzenlemesiyle yaklaşık 20 bin mahkum tahliye edilecek.

A+A-

Kamuoyunda “10. Yargı Paketi” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile bazı yasalarda değişiklik öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı düzenleme, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak uygulamaya kondu. Yeni düzenleme ile infaz sistemine dair çeşitli değişiklikler hayata geçirilirken, yaklaşık 20 bin mahkumun tahliyesinin önü açıldı.

Düzenlemeyle birlikte infaz süreleri, koşullu salıverilme şartları ve bazı suçlar için uygulanacak cezalar yeniden düzenlendi. Yeni yasayla birlikte denetimli serbestlik süresi artırılırken, belirli koşulları taşıyan mahkûmlar cezaevlerinden çıkabilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.