1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Biden-Sudani görüşmesinde Kürdistan Bölgesi seçimleri ve memur maaşları gündeme geldi
Biden-Sudani görüşmesinde Kürdistan Bölgesi seçimleri ve memur maaşları gündeme geldi

Biden-Sudani görüşmesinde Kürdistan Bölgesi seçimleri ve memur maaşları gündeme geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Kürdistan Parlamentosu seçimleri ve Kürdistan Bölgesi çalışanlarının maaşlarının ödenememesi hakkında konuştu.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Kürdistan Parlamentosu seçimleri ve Kürdistan Bölgesi çalışanlarının maaşlarının ödenememesi hakkında konuştu.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak hükümeti üyeleri, parlamenterler ve iş insanlarından oluşan bir heyetle Washington'a gitti.

Sudani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinin ardından dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Beyaz Saray, görüşmeye ilişkin bir açıklama yayınlayarak Joe Biden'ın Kürdistan Parlamentosu seçimleri ve Kürdistan Bölgesi çalışanlarının maaşları hakkında konuştuğunu duyurdu.

"Irak'ın istikrarının temel unsuru bu"

Açıklamaya göre Biden, "Kürdistan Bölgesi Yönetimi, Irak'ın istikrarı ve kalkınmasının önemli bir parçası" dedi.

Açıklamada, “ABD Başkanı, Irak Başbakanı ve Kürdistan Bölgesi'ni, süregelen sorunların çözümüne yönelik çabalarından dolayı ve uzun vadeli bir anlaşmaya yaklaşmalarından dolayı tebrik etti” ifadeleri yer aldı.

Kürdistan Bölgesi çalışanlarına maaş ödenmemesi, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerde önemli bir sorun haline gelmiş bulunuyor.

Bağdat geçen hafta Kürdistan Bölgesi çalışanlarının iki aylık maaşlarını gönderme kararı almıştı.

Açıklamaya göre Joe Biden, Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerini, Kürdistan Bölgesi çalışanlarına iki aylık ücretlerinin gönderilmesi yönünde yakın zamanda varılan anlaşma nedeniyle tebrik etti.

Joe Biden maaş meselesiyle ilgili çabaların devamını teşvik ettiğini söyledi.

"Özgür ve adil seçimleri destekliyoruz"

Beyaz Saray açıklamasında Biden'ın Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin de “Başkan Biden, Irak'ta demokrasinin güçlendirilmesine desteğini ifade ederek, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde özgür, adil ve şeffaf seçimleri desteklediğini belirtti” dediği kaydedildi.

RUDAW

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.