1. HABERLER

  2. ÜMMET COĞRAFYASI

  3. "Düşman ikinci kez diplomasiye ihanet etti"
"Düşman ikinci kez diplomasiye ihanet etti"

"Düşman ikinci kez diplomasiye ihanet etti"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD'nin bölge ülkelerindeki üslerini İran'a saldırı amacıyla kötüye kullandığını belirterek, ''İran’ın girişimleri bölge ülkelerine yönelik değil. Düşman ikinci kez diplomasiye ihanet etti” ifadelerini kulla

A+A-

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran'a yönelik saldırılara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İran halkının barışsever bir halk olduğunu söyleyen Bekayi, “ABD bölge ülkelerindeki üslerini İran’a saldırı amacıyla kötüye kullanıyor. İran’ın girişimleri bölge ülkelerine yönelik değil. Düşman ikinci kez diplomasiye ihanet etti.” ifadelerini kullandı.

Bekayi, ABD-Siiyonist teröristlerin İran'ın Hürmüzgan eyaletindeki bir ilkokulu hedef almasını “terör eylemi” olarak nitelendirerek, saldırıda en az 150 kız öğrencinin şehit olduğunu söyledi.

İran’ın barış yanlısı bir ülke olduğuna vurgu yapmak için ABD ile müzakere sürecine dahil olduğunu söyleyen Bekayi, ABD’yi “İran’a saldırmak için bahane” aramakla suçladı.

Bekayi ayrıca, İran’a yönelik son saldırıların, ABD yönetim sistemi içinde İran milletine karşı derin bir düşmanlık ve kin bulunduğuna dair daha önce dile getirilen görüşleri doğruladığını öne sürdü.

ABD halkı ile bir sorunlarının olmadığını hatırlatan Bekayi, “Bizim Amerikan halkıyla bir sorunumuz yok. İran’ın ABD için bir tehdit olduğu iddiası bir yalandır. 6.500 milden daha uzaktan gelip Minab’daki çocuklarımıza saldırmayı hangi çıkar gerektiriyordu?” şeklinde konuştu.

ABD VE YAHUDİ TERÖSİTLERİN İRAN'A SALDIRILARI

İran ile ABD arasındaki müzakere süreci devam ederken Yahudi terör çetesi ve ABD sabah saatlerinde İran'a ortak saldırılar başlattı.

Siyonist terör çetesi ordusu, İran’a “önleyici saldırı” başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump da İran'a yönelik "büyük bir operasyon" başlattıklarını açıkladı.

Saldırılar kapsamında başkent Tahran, İsfahan, Kerec, Kum, Tebriz, Şiraz, Buşehr, Kirmanşah ve İlam kentleri hedef alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.