1. YAZARLAR

  2. Mücahit Bilici

  3. Amerika’da ara seçimler yahut bir millet uyanıyor
Mücahit Bilici

Mücahit Bilici

Amerika’da ara seçimler yahut bir millet uyanıyor

A+A-

Amerikan halkı bu seçimde oyunu kullandı. Trump’ın partisi hezimet yaşadı. Bu seçimi Demokrat ve Cumhuriyetçi partiler ile ilgili bir seçim saymak hata olur. Seçimleri belirleyen dip akıntılar var:

Bunların başında İran Savaşı ve Amerika’nın terör örgütünden temizlenmesi arzusu geliyor. İran’a terör örgütünün emriyle savaş açan Trump yolaçtığı ekonomik krizin bedelini elbet ödeyecekti.

Ama asıl dalga Amerikan siyasetini ele geçiren Epstein çetesine Amerikalıların isyanı. Kurumları ele geçirilmiş bir ülkenin halkı seçimle irade beyanında bulundu.

Gazze’nin şehadeti ve şahitliği tarihi şekillendirmeye başladı. Bir halk kendi devletinin yabancı ve yalancı bir terör örgütü tarafından ele geçirildiğini gördü. Müslüman adayların gördüğü teveccüh de sadece iç dinamiklerle açıklanamaz. Amerikan siyasetindeki bu mavi tsunami Filistin’deki selden bağımsız anlaşılamaz.

Amerikan vatanseverleri (America First gayriresmi partisi) her iki partiyi ele geçirmiş olan terör örgütüne karşı her iki partinin tabanında karşılık bulan bir hareket.

Mesela Michigan senatörü olarak seçilen Abdul El Sayed her ne kadar Trump tarafından komünist veya sosyalist gibi sunulsa da aslında Mamdani gibi bir solcu değil. Yani Demokrat olmanın ötesinde bir solcu sayılamaz.

O aslında bir Önce Amerika diyen biri. Önce Amerika hareketi daha ziyade sağla ilişkili bir söylem. Fakat Amerika’nın terör örgütünün esaretinden çıkıp egemenliğini kazanmasını önemseyen her siyasetçi bu açıdan America First dalgasının bir parçasıdır.

Bu seçimdeki zafer Demokrat Parti’nin zaferi olduğu kadar aslında America First hareketinin zaferidir. Layık olmadığı halde Demokrat Parti bu dalganın şimdilik taşıyıcı aracı olmuştur. Yoksa terör örgütünün köleliğini kabul ederek ülkeye ihanet etmede Demokratlar da Cumhuriyetçiler kadar suçlu.

Bu seçimle birlikte bir eşik daha aşıldı: Amerika’da Siyonizmin çözülüşü başladı. Bu soykırımcı terör ideolojisinin Amerikan siyasetini satın alma ve şantajla istediği gibi yönettiği günler artık sayılı. Çünkü Amerikan toplumu uyandı.

Kendilerini gizlemek için Müslümanları öcü olarak gösterme kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor ama artık etkisiz kalıyor. Amerikan halkı kimin gerçek terörist olduğunu artık görüyor.

Konu terör örgütü olduğunda kural şudur: Yaptıkları her suçlama aslında bir itiraftır. Hedef şaşırtmak için Müslümanları yem olarak Amerikan halkının önüne atan bu Epstein çetesi artık yalan mızraklarını çuvala sığdıramıyor.

Amerika’da tüm propaganda ve iftiralara rağmen Amerikan Müslümanlarının önü açık. Çünkü saf olsa da ortalama Amerikan vatandaşı mertliğe, dürüstlüğe inanır. Bütün tarihi öldürme, gasp, hile ve sahtekarlıkla geçmiş bir terör örgütünün foyasının iyice açığa çıktığı bir zaman dilimindeyiz.

Amerikan seçimleri aynı zamanda dünyanın en büyük terör örgütüne ilişkin bir oylama idi. Amerikan halkı Ortadoğu’da önüne geleni bombalayan ve Amerikan devletini esir olan örgüte “canın cehenneme” dedi.

Bu uyanışta Müslümanlar hem hak ettikleri temsiliyeti görüyorlar hem de hakettiklerinden fazla bir temsiliyete Amerikan halkı adına katılmış oluyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar