Endonezya’da yanardağ patladı: Can kaybı var

Endonezya’nın Flores Adası’nda bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nın gece saatlerinde 2 kez patlaması sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Endonezya’nın Flores Adası’nda bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı dün gece yerel saatle 01.27 ve 02.48'de patladı. Yanardağın lav ve kül püskürtmesi sonucu çevre köylerde yangın çıkarken, en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal Afet Önleme Ajansı (BNPB) Sözcüsü Abdul Muhari, yanardağda yaşanan patlamalardan 10 bin 295 kişinin etkilendiğini belirterek, birkaç köyün tahliye edildiğini söyledi.

Bölgede alarm durumunun en üst seviyeye çıkarıldığını açıklayan Muhari, yerel halka ve turistlere kraterin 7 kilometre yarıçapındaki alanında faaliyet göstermemelerini belirtti.

Volkanoloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ”Lewotobi Laki-Laki Dağı'ndaki volkanik faaliyetlerde önemli bir artış oldu.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yağmur kaynaklı lav taşkınları yaşanabileceği uyarısında bulunuldu ve bölge halkına volkanik küllerden korunmak için maske takmaları söylendi.

Dünya Haberleri

ABD ve İran Doha'da görüşecek mi?
Haydut Trump: İran'la yarın Doha'da görüşeceğiz
Almanya’da gençlik tesisine saldırı: Beş ölü, çok sayıda yaralı
Venezuela’da 46 bin kişi kayıp
Rusya'da akaryakıt krizi