ABD Uçak Gemisi Doğu Akdeniz'e Konuşlanacak

Katil İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıların ardından bölgede tansiyon tavan yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasındaki artan gerginlik sonrasında ABD'ye ait USS Harry Truman uçak gemisi görev grubunun pazartesi günü Doğu Akdeniz'e gideceğini duyurdu.

USS Truman'ın konuşlandırılmasıyla birlikte USS Roosevelt de dahil olmak üzere bölgedeki ABD askeri varlığını olağanüstü bir seviyede artacak.

6.500 mürettebatı ve Birinci Hava Kol Komutanlığına bağlı savaş uçakları ile yola çıkacak Truman, Amerika Birleşik Devletleri Donanması'nın 8. Nimitz sınıfı nükleer güçle çalışan uçak gemisidir.

Bölgemizde alam seviyesini tavan yaptıran karar, İsrail'in iletişim araçları kullanarak gerçekleştirdiği son saldırıların ve Hizbullah'ın İsrail'e füze saldırılarının ortasında geldi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, katil İsrail ordusunun, başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 14 kişinin şehit edildiğini açıkladı.

haber7

Dünya Haberleri

ABD basını: Arabulucu heyet bugün Katar'da İranlı yetkililerle görüşecek
Savaşın kazananları ABD’li petrol şirketleri oldu: 6 ayda 130 milyar dolardan fazla kazandılar
Katar Heyeti ABD-İran Müzakereleri İçin Tahran’da
Fransa'da protestolar büyüyor: 70 bin polis teyakkuza geçti
Putin: Avrupa ile savaş istemiyoruz ancak hazırız