1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas’tan, "Kızıl Düve" Provokasyonunu Açıklaması
Hamas’tan, "Kızıl Düve" Provokasyonunu Açıklaması

Hamas’tan, "Kızıl Düve" Provokasyonunu Açıklaması

Yahudiler, 2 bin yıldır bekledikleri kızıl ineğin bulunduğunu ve kurban işlemi için Nisan ayındaki Pesah Bayramı'nın başında 5 kızıl düveyi kurban edeceklerini açıklamışlardı.

A+A-

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde 14 Ocak tarihinde yaptığı açıklamasında "Topraklarımıza ve insanlarımıza saldırıların doruk noktaya ulaştığını hatırlatıyoruz. Zamansal ve mekânsal ayırım gerçekten de kendisini göstermeye başladı. Dört kızıl düve getirdiler." İfadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkan İsmail Heniyye de A Haber’e verdiği röportajda Yahudilerin “kızıl düve” provokasyonununa değindi.

Konuşmasında Mescid-i Aksa ile ilgili tehlikeli günler olduğunu ifade eden ve Yahudilerin Pesah (Hamursuz) Bayramı'nda kurbanlar kesileceğini dile getiren Henniye “Yahudiler kızıl inekleri kurban edecekler ve Mescid-i Aksa'yı kontrol etmeye çalışacaklar" dedi.

Yahudilerin 3. tapınağın inşasının ilk adımı olarak kabul ettikleri kızıl düve kurbanını bugün kesmeleri bekleniyor. Pesah (Hamursuz) Bayramı’nın gelmesi ve Ebu Ubeyde’den sonra İsmail Heniyye’nin de açıklamalarıyla yeniden gündem olan “Kızıl düve kurbanı” Yahudiler için ne anlama geliyor, Mescid’i Aksa yıkılıp yerine Süleyman Mabedi mi inşa edilecek?

Yahudilerin inancına göre, günahlarından arınmak için kusursuz ve hizmette kullanılmamış bir kırmızı/kızıl inek kurban edilir, ardından yakılır ve külleri su ile karıştırılarak bu su ritüel amaçlar için kullanılır.

Ancak bu ritüel koşullarının yerine getirilmesi son derece zordur. Bu nedenle Yahudilik tarihinde bu ritüel sadece dokuz kez gerçekleştirilebilmiştir.

Kırmızı/kızıl inek ritüeli doğrudan Mescid-i Aksa'nın yıkılıp yerine Süleyman Mabedi'nin yapılması ile ilişkilendirilir. Yahudiler için onuncu kırmızı/kızıl inek, bu ritüelin yeniden gerçekleştirilmesi ve günahların affedilerek Mescid-i Aksa'ya giriş yasağının kalkması anlamına gelir. Bu ritüeli gerçekleştirdikten sonra Yahudiler, Mescid-i Aksa'yı yıkıp üçüncü kez tapınağı inşa etmek için Allah'ın bir işareti ve emri olarak kabul ederler.

milligazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.