1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yumaklı: Ülkemizde sadece Harmancık yangını devam ediyor
Yumaklı: Ülkemizde sadece Harmancık yangını devam ediyor

Yumaklı: Ülkemizde sadece Harmancık yangını devam ediyor

.

A+A-

Bakan Yumaklı, Türkiye’de aktif olarak sadece Bursa Harmancık’ta bir yangının devam ettiğini, 5 uçak, 30 helikopter ve 155 kara aracıyla müdahalenin sürdüğünü bildirdi. Ekim 2025’e kadar teyakkuz halinde olunacağını vurgulayan Yumaklı, vatandaşlara açık alanda ateş yakmamaları ve 112’yi aramaları çağrısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’daki Yangın Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde şu anda yalnızca Bursa’nın Harmancık ilçesinde bir orman yangınının devam ettiğini belirtti. Yumaklı, yangına 5 uçak, 30 helikopter ve 155 kara aracıyla hem havadan hem karadan yoğun müdahalenin sürdüğünü söyledi:

"Karabük–Safranbolu, Antalya–Gazipaşa, Bursa–Kestel yangınları da kısmen kontrol altına alınmış olmasına rağmen, barındırdığı risk sebebiyle tamamen kontrol altına alındı. 4 ilimizdeki 5 yangın kontrol altına alındı. Son 24 saatte çıkan toplam 55 yangının tamamı kontrol altına alındı"

Bakan Yumaklı, yangınla mücadele ekiplerinin gece boyunca sahada kaldığını vurgulayarak, “Ekiplerimiz yol olmayan bölgelerde dahi yollar açarak alanı çevrelemiş durumda. Bu sabah yine sis ve duman nedeniyle hava araçlarımızın çalışmasında kısa süreli zorluklar yaşansa da havanın açılmasıyla birlikte müdahale devam etti” dedi. Çalışmaların iyiye gittiğini söyleyen Yumaklı, saatler içinde kamuoyuna olumlu haberler verilebileceğini ifade etti.

“TEYAKKUZ HALİNDEYİZ, LÜTFEN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN”

Yangın riski açısından hâlâ tehlikeli bir dönemde olunduğunu hatırlatan Yumaklı, vatandaşlara da açık alanlarda ateş yakmamaları konusunda uyarıda bulundu. “Biz Ekim 2025’e kadar teyakkuzdayız, vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. En ufak bir yangın emaresi görüldüğünde vakit kaybetmeden 112’ye haber verilmeli. Başka bir numara aramaya gerek yok” diye konuştu.

Bakan Yumaklı, orman yangınlarıyla mücadelede görev alan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken, vatandaşların desteğinin de çok değerli olduğunu söyledi. “AFAD’ın koordinasyonunda büyük bir dayanışma örneği sergileniyor. Vatandaşlarımızın yardımları ve duaları bizim için çok kıymetli. Tüm bakanlıklarımızla 7 gün 24 saat koordinasyon halindeyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.