1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOHR: Süveyda'da can kaybı 203'e yükseldi
SOHR: Süveyda'da can kaybı 203'e yükseldi

SOHR: Süveyda'da can kaybı 203'e yükseldi

.

A+A-

Suriye'nin Süveyda ilindeki ölü sayısı 203'e ulaştı.

Suriye’nin Dürzilerin çoğunlukta yaşadığı Süveyda vilayetinde, son günlerde silahlı Dürzi grupları ile Bedevi Arap aşiretler, Suriye hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Dün Şam yönetimine bağlı birlikler Süveyda’ya girdi ve Suriye Geçiş Hükümeti Savunma Bakanı ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Suriye hükümet güçlerinin bölgede Dürzilere karşı uygulamaları nedeniyle çatışmaların yeniden başladığı bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 3 gündür çatışmaların yaşandığı Süveyda'da can kaybının 203'e ulaştığını açıkladı

SOHR, Süveyda'daki "çatışmalar ve infazlar"da Pazar sabahından bu yana ölü sayısının 203'e ulaştığını duyurdu.  21'i sivil olmak üzere 92 Dürzi, "İçişleri ve Savunma Bakanlıklarına bağlı güçlerin açtığı ateş sonucu"  öldürüldü.

SOHR’ye göre 93 hükümet gücü mensubu ve 18 Arap Bedevi kabile üyesi de çatışmalarda öldürüldü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.