1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonist Rejimin Katliamında 247. Gün; Sokaklar Ceset Dolu
Siyonist Rejimin Katliamında 247. Gün; Sokaklar Ceset Dolu

Siyonist Rejimin Katliamında 247. Gün; Sokaklar Ceset Dolu

Katil İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilere yaptığı katilam sonrasında yüzlerce yaralıyla dolan Aksa Şehitleri Hastanesi kapasitesini aşan şartlarda sağlık hizmeti vermeye çalışıyor.

A+A-

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde hizmet veren tek hastane olan Aksa Şehitleri Hastanesi, Nusayrat katliamından canlı kurtulan yaralılarla dolup taştı.

Hastanedeki ameliyathanelerin önünde ve koridorlarda ameliyat sırasını bekleyen birçoğu kadın ve çocuklardan oluşan Filistinlilerin acılı çığlıkları ve yakınlarının çaresizlikleriyle tam bir kaos yaşanıyor.

Katliamdan canlı kurtulmuş ve uzanacak yardım eli bekleyen çocuk ve kadınların doldurduğu hastane koridorları, yaralı iniltileri ve büyük acılara sahne oluyor.

Anne ve babalarının ellerini bırakmayan üstü başı kanlı yaralı çocukların korku dolu bakışları karşısında oldukça kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışan doktorların ve sağlık ekiplerinin yüzlerce yaralıya yetişmek için gösterdikleri çaba dikkati çekiyor.

Hastanenin morgu ise son saldırılarda şehit olan Filistinlilerin cenazeleriyle dolup taşarken, dışarıda yerlere sıralanmış ve ölüm belgesi çıkarılmayı bekleyen cenazelerin yakınları acılarını dindirecek bir el bulamamanın hüznünü yaşıyor.

Siyonist İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara düzenlediği saldırılar sonucu, 2 bölgede 4 İsrailli esirin kurtarıldığını duyurmuştu.

Katil İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı olarak kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 210 kişinin şehit olduğu, en az 400 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Tıbbi malzeme eksikliği ve ilaç tedarikindeki engellemelere rağmen sağlık hizmetini sunmaya çalışan Aksa Şehitleri Hastanesi yönetimi, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, teknik bir arızadan dolayı hastanedeki jeneratörlerden birinin çalışamaz olduğunu ve bu durumun yoğun bakımdaki bebek, hasta ve yaralıların hayatını tehlikeye soktuğunu duyurmuştu.

Birleşmiş Milletlere bağlı kurumlar ve Filistin kuruluşları, Gazze Şeridi'nde hastanelere ve sağlık ekiplerine saldırılar düzenlenmemesi konusunda uyarılar yapmasına rağmen, Siyonist İsrail ordusu, kentteki hastanelerin hizmet dışı kalması için elinden gelen tüm yıkıcı saldırıları yapmaktan geri durmuyor.

Öte yandan Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin sokaklarının Siyonist İsrail askerlerinin öldürdüğü onlarca kişinin cansız bedeniyle ve yardım bekleyen yaralılarla dolu olduğu bildirildi.

Refah'taki Kuveyt Hastanesi Müdürü Suheyb el-Hemas tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Refah sokaklarında onlarca ceset ve sağlık ekiplerinin ulaşamadığı onlarca yaralı var." ifadesi kullanıldı.

Katil İsrail'in, Refah'ta daha önce boşaltılan Kuveyt Hastanesi'ni hedef alarak büyük bir bölümünde yangın çıkmasına neden olduğunu ifade eden Hemas, devam eden askeri saldırılar nedeniyle Refah'taki tüm hastanelerin hizmet dışı kalmasıyla sağlık durumunun "felaket" durumda olduğunu vurguladı.

Siyonist İsrail'in "hastaneleri doğrudan hedef aldığını ve hizmet dışı bıraktığını" belirten Hemas, uluslararası topluma İsrail'in Refah'ta işlediği suçlar karşısında sorumluluklarını yerine getirmeleri, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden soykırım savaşını acilen durdurmaları ve hastanelere yakıt ve tıbbi yardım sağlamaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.