1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şimşek: Kapsamlı reform adımlarımızla küresel rekabet gücümüzü artıracağız
Şimşek: Kapsamlı reform adımlarımızla küresel rekabet gücümüzü artıracağız

Şimşek: Kapsamlı reform adımlarımızla küresel rekabet gücümüzü artıracağız

.

A+A-

Temmuzda cari denge 1,8 milyar dolar fazla verdi, yıllık açık 18,8 milyar dolara geriledi. Dış borç çevirme oranlarında güçlü seyrin sürdüğünü belirtenBakan Şimşek, 2025’te cari açığın GSYH’ye oranının %1,4’te kalmasının hedeflendiğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış denge ve finansman görünümüne ilişkin güncel verileri değerlendirdi. Temmuz ayında cari dengede 1,8 milyar dolarlık fazla verildiğini belirten Şimşek, yıllık cari açığın 18,8 milyar dolara gerilediğini açıkladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dış finansman tarafındaki gelişmelere de dikkat çekti. “Dış finansman görünümü de olumlu seyrini sürdürdü. İlk 7 ayda reel sektörün ve bankaların dış borç çevirme oranları sırasıyla yüzde 163 ve yüzde 227 seviyesinde gerçekleşti.” diyen Şimşek, bu göstergelerin güçlü seyre işaret ettiğini belirtti.

Açıklamada, üçüncü çeyrekte daralan dış ticaret açığı ve turizm gelirlerinin katkısıyla yıl sonuna doğru cari dengede iyileşme beklendiği ifade edildi. Şimşek, bu kapsamda 2025 için de öngörülerini paylaştı: “2025 yılında cari açığın GSYH’ye oranının yüzde 1,4 ile sürdürülebilir seviyelerde kalmasını öngörüyoruz.”

Yapısal reform gündeminin de altını çizen Şimşek, uygulanan ekonomi politikalarının kalıcı etkiler yaratmasını hedeflediklerini vurguladı: “Programımızla ortaya koyduğumuz yol haritası doğrultusunda cari dengedeki kazanımları kalıcı hale getirmek ve dış finansman kalitesini daha da artırmak için çalışıyoruz.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.