Yemen, Kızıldeniz'de "Anadolu S" gemisini vurdu

Yemen Deniz Kuvvetleri, Kızıldeniz'de "Anadolu S" gemisini balistik ve deniz füzeleriyle hedef alan bir operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bir açıklama yaparak, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin, uyarılara cevap vermemesi ve sahibinin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesi nedeniyle Kızıldeniz'de “Anadolu S” gemisinin uygun balistik ve deniz füzeleriyle hedef alındığını duyurdu.

Yahya Seri, operasyonun hedeflerine başarıyla ulaştığını vurguladı.

Yahya Seri şöyle devam etti: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail düşmanına deniz ablukası uygulamaya, onunla bağlantılı veya ona yönelen ya da onunla işbirliği yapan tüm gemileri hedef almaya ve ayrıca İsrail düşmanını füzeler ve insansız hava araçlarıyla vurmayı sürdürmeye kararlıdır. Bu operasyonlar, saldırıların sona erdirilmesi, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması ve Lübnan'a yönelik saldırıların durdurulmasına kadar devam edecektir.”

Dünya Haberleri

Sudan'da RSF'e katılan Kolombiyalı askerler
İran: İsrail’in Soykırımı Sessizlikle Örtbas Edilemez
Trump’tan Avrupa’ya zehir zemberek sözler: Zayıfsınız, çöküyorsunuz
Fransa: Suriye ile Rojava arasındaki diyaloğu kolaylaştırmaya çalışıyoruz
Japonya'da 7,5'lik depremde 34 kişi yaralandı