Türkiye ile Suudi Arabistan vizeleri kaldırıyor

.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan’ın Ankara'daki görüşmesinde, iki ülke vatandaşlarına karşılıklı vize muafiyeti sağlayacak anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Türkiye ve Suudi Arabistan, karşılıklı vize zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor. Reuters'ın Türk diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek üst düzey temaslar sırasında vize muafiyeti anlaşmasının imzalanması planlanıyor.

Reuters'a konuşan Türk bir yetkili, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan’ın Ankara’da Türkiye-Suudi Koordinasyon Konseyi toplantısına başkanlık edeceğini belirtti.

Görüşmelerin en kritik gündem maddesi olan vize serbestisi anlaşmasının hem umuma mahsus (bordo) hem de diplomatik pasaport sahiplerini kapsaması öngörülüyor.

Diplomatik kaynaklar, Bakan Fidan’ın görüşmede "Ortadoğu’daki sorunların çözümünde bölgesel sahiplenme ilkesini tekrar vurgulayacağını" belirtti. Habere göre Fidan, Ankara’nın İran’daki savaşın sona erdirilmesi ve bölgede istikrarın sağlanması yönündeki yapıcı katkılarını sürdüreceğini ifade edecek.

Görüşmede ayrıca enerji güvenliği ve deniz trafiği açısından kritik öneme sahip olan Hürmüz Boğazı çevresindeki gelişmeler de ele alınacak.

Güncel Haberleri

Girne’de batan gemide can kaybı 15'e yükseldi, 13 kişi kayıp
Kozinoğlu soruşturmasında iki savcı tutuklandı
Batman’da aile katliamı: Eşini ve iki çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
"Apo özgür olmazsa silahları bırakmayız"
Akın Gürlek: 2028’de Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için seçim düzenlenecek