Mazlum Abdi’den Başkan Mesud Barzani’ye taziye mesajı

.

Suriye Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mazlum Abdi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani’yi telefonla arayarak Barzan ailesinin büyüğü Abdülvahid İbrahim Şeyh Abdüsselam Barzani’nin vefatı nedeniyle başsağlığı diledi.

Mazlum Abdi, dün Mesud Barzani’yi telefonla arayarak Abdülvahid İbrahim Şeyh Abdüsselam Barzani’nin vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti ve Barzani ailesiyle dayanışmasını paylaştı.

Abdülvahid İbrahim Şeyh Abdüsselam Barzani, 4 Eylül 2026’da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Başkan Barzani’nin mesajı

Mesud Barzani daha önce yayımladığı mesajla Abdülvahid İbrahim Şeyh Abdüsselam Barzani’nin vefatını duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Büyük bir üzüntü ve Yüce Allah’ın kaderine teslimiyet içerisinde, ailemizin büyüğü, merhum Abdülvahid İbrahim Şeyh Abdüsselam Barzani’nin bugün, cuma günü (4 Eylül), geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybettiğini duyuruyoruz.”

Başkan Barzani, merhum Abdülvahid Barzani’nin kişiliğine ilişkin ise şunları söylemişti:

“Kendisi, ulusal ve dini lider Şeyh Abdüsselam Barzani’nin torunuydu.

Dindarlığın, Allah’a bağlılığın ve iyilikseverliğin bir örneğiydi. Aynı zamanda ailemiz içerisinde öne çıkan ve saygın bir şahsiyetti.”

KÜRDİSTAN Haberleri

Irak ordusu Şengal Dağı’nı ve Başika Üssü'nü devralacak
ENKS’den Avrupa’daki Kürtlere çağrı: Gösterilere katılmayın
Başkan Barzani: Bölgesel sorunlar sadece diyalog ve diplomasiyle çözülür
KDP’den Irak Anayasası uyarısı: Değişiklikler Kürdistan Bölgesi’nin yetkilerini zayıflatabilir
DNO’nun Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol üretimi günlük 73 bin varili aştı