1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Reuters: ABD, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Reuters: ABD, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi

Reuters: ABD, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi

Reuters haber ajansına konuşan Türkiyeli diplomatik bir kaynak, İran'ın İsrail'e saldırısından önce Türkiye'yi de bilgilendirdiğini söyledi.

A+A-

Bugün Reuters'e konuşan bir Türkiye diplomatik kaynak, İran'ın İsrail'e karşı planladığı operasyon hakkında Türkiye'yi önceden bilgilendirdiğini söyledi.

Reuters haber ajansına açıklamada bulunan, ismi verilmeyen Türkiyeli bir diplomatik kaynak, İran'ın İsrail'e düzenlemeyi planladığı saldırı öncesinde Türkiye'yi bilgilendirdiğini belirtti. Kaynağın açıklamasına göre, ABD de İran'a Ankara aracılığıyla bir mesaj göndermiş ve söz konusu operasyonun 'belirli sınırlar içinde olması gerektiğini' kaydetmişti.

Ne olmuştu?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail'e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail, İran’dan 200’ü aşkın füzenin fırlatıldığını ancak bunların yüzde 99’unun ülke topraklarına varmadan düşürüldüğünü duyurmuştu.

nerinaazad

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.