
Mısır duyurdu: 'Türkiye ve Pakistan ile birlikte çalışıyoruz'
.
Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati, bölgede tırmanan İsrail-İran gerilimini düşürmek amacıyla Türkiye ve Pakistan ile stratejik bir iş birliği yürüttüklerini açıkladı. Kahire'den yükselen "ev sahipliğine hazırız" mesajı, diplomatik trafik için yeni bir döneme işaret ediyor.
Bölgesel bir savaşın eşiğine gelen Orta Doğu’da, tansiyonu düşürecek çok taraflı bir diplomasi atağı başlatıldı. Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Kahire’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve Pakistan gibi bölgesel güçlerle koordinasyon içinde hareket ettiklerini duyurdu.
"MESAJLAR İLETİLİYOR, EV SAHİPLİĞİNE HAZIRIZ"
Dışişleri Bakanlığı binasında dünya basınının karşısına geçen Abdulati, yürütülen mekik diplomasisinin sadece bölgesel aktörlerle sınırlı kalmadığını; başta ABD olmak üzere uluslararası aktörlerle de tam koordinasyon içinde olduklarını vurguladı. Bakan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:
Taraflar arasındaki kritik mesajların iletildiğini belirten Abdulati, Kahire'nin olası bir müzakere süreci için kapılarını açtığını belirtti.
Türkiye’nin lojistik ve siyasi ağırlığı ile Pakistan’ın nükleer güç statüsü ve stratejik konumu, Mısır’ın geleneksel arabuluculuk rolüyle birleşerek bölgede güçlü bir "denge unsuru" oluşturuyor.
Bakan, "Bazı eksiklikler olduğunu biliyoruz ancak bu, gerginliği azaltmak için samimi ve gayretli çalışmalarımızı sürdürmemize engel olmayacak" diyerek diplomasideki tıkanıklıkların aşılacağı sinyalini verdi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.