1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuveyt Emiri Meclis'i Kapattı!
Kuveyt Emiri Meclis'i Kapattı!

Kuveyt Emiri Meclis'i Kapattı!

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah yaptığı televizyon konuşmasında meclisin feshedildiğini ve anayasa maddelerini askıya alındığını açıkladı.

A+A-

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah, katıldığı televizyon programında yaptığı konuşmada ülkede meclisin görevlerinin alındığını açıkladı.. Emir ayrıca, anayasa maddelerinin bazılarını dört yılı geçmemek kaydıyla askıya aldığını duyurdu. Demokratik sürecin bu süre zarfında tekrardan gözden geçirilecek.

Televizyondan yapılan açıklamalar sonrası ülkedeki Ulusal Meclis'in yetkileri, Kuveyt Emiri ve hükümeti tarafından üstlenilecek.

Bu adımı "ülkeyi kurtarmak ve ülkenin çıkarlarını güvence altına almak için alınmış zor bir karar" olarak nitelendiren Sabah, ülkenin "dayanılmaz zorluklar ve engellerle" karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kuvvette geçtiğimiz perşembe yapılan seçimlerde muhalefet adayları 50 sandalyeli mecliste 29 koltuk kazanarak büyük bir başarı elde etmişti. Geçtiğimiz gün yapılan seçimler, geçen yıl vefat eden ağabeyi ve selefi Şeyh Nawaf el-Ahmed el-Cabir el-Sabah'ın ardından göreve gelen yeni Emir Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah yönetiminde yapılan ilk seçimlerdi.

Kuveyt Emiri Sabah, 15 Şubat'ta da Meclis'i feshetmişti.

rasthaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.