
İstanbul’da 7 katlı binanın 3 katı çöktü: 4 kişi sağ kurtarıldı
.
İstanbul Maltepe'de bazı katları çöken 7 katlı binada başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkazdan 4 kişi sağ çıkarıldı.
Cevizli Mahallesi'nde bulunan Doğu Sokak'taki 7 katlı binanın ilk üç katı, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Binanın çökme meydana gelmeyen üst katlarında mahsur kalanlar ekipler tarafından tahliye edildi, enkazda arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Binanın giriş katındaki tekstil atölyesinin boş olduğu öğrenildi.
Dedektör köpeklerden de yararlanan ekiplerce enkaz altından sağ çıkarılan 2'si çocuk 4 kişi, sağlık ekiplerine teslim edilerek çevredeki hastanelere götürüldü.
Enkaz altında kaldıkları değerlendirilen kişileri çıkarmak için itfaiye ekipleri 56 araç, 175 personel ve K-9 arama kurtarma köpeğiyle, AFAD ekipleri de 5 araç, 25 personel ve 2 K-9 arama kurtarma köpeğiyle çalışmalarına devam ediyor.
Öte yandan, binanın bulunduğu sokağa çıkan yollar tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı, ekiplerin çalışabilmesi için geniş bir alanda güvenlik şeridi çekildi.
Kalan katların çökme tehlikesine karşı ekipler, binaya kontrollü giriyor.
Ayrıca çalışmalara destek vermek amacıyla çevre belediyelerden çok sayıda iş makinesi bölgeye sevk edildi.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada binanın saat 05.40 sıralarında çöktüğü, olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve emniyet ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.