1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail basını yazdı: Trump telefonda Netanyahu’ya bağırdı ‘saldırıyı durdur!’
İsrail basını yazdı: Trump telefonda Netanyahu’ya bağırdı ‘saldırıyı durdur!’

İsrail basını yazdı: Trump telefonda Netanyahu’ya bağırdı ‘saldırıyı durdur!’

.

A+A-

Siyonist İsrail’in ateşkese rağmen Tahran’a hava saldırısı başlatmasının ardından, ABD Başkanı Trump’ın Netanyahu’ya telefonda sesini yükselterek operasyonu durdurmasını istediği öne sürüldü. İsrail Başbakanı ise yalnızca teşekkürlerini iletti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail ile İran arasında ilan edilen ateşkese rağmen İsrail savaş uçaklarının Tahran’a yönelmesi üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde sert uyarılarda bulunduğu iddia edildi.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesinin üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Trump ile Netanyahu’nun 24 Haziran sabahı yaptığı görüşme gergin geçti.

Haberde, Trump’ın Netanyahu’ya yüksek sesle “Saldırıyı durdur” dediği, Netanyahu’nun ise görüşme boyunca fazla söz alamadığı, yalnızca Trump’a teşekkürlerini tekrarladığı belirtildi.

İsrailli kaynak, ABD Başkanı'nın ateşkesi büyük bir diplomatik başarı olarak gördüğünü ve “hiç kimsenin, kesinlikle hiç kimsenin bunu bozmasına izin vermeyeceğini” vurguladığını aktardı.

Söz konusu gelişmelerin ardından İsrail Hava Kuvvetleri’ne, Tahran’daki hedeflerin vurulmaması yönünde talimat verildiği; bunun yerine sembolik bir adım olarak sadece bir radar istasyonunun hedef alındığı bildirildi. Ardından savaş uçakları bölgeden çekildi.

Ayrıca, ABD’nin Katar üzerinden İran’a dolaylı mesaj göndererek, saldırıları durdurmaları yönünde uyarıda bulunduğu ifade edildi.

12 günlük çatışmanın ardından gelen ateşkes

ABD Başkanı Trump, İsrail ile İran arasında 12 gün süren karşılıklı saldırıların ardından tarafların ateşkesi kabul ettiğini açıklamıştı. Ancak ateşkesin ilanından kısa süre sonra, İsrail sabah saatlerinde İran’dan yeni bir füze saldırısı yapıldığını öne sürerek, Tahran’a yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

Bu gelişme üzerine Trump, İsrail’in ateşkese rağmen “eşi benzeri görülmemiş şekilde” saldırı düzenlediğini söyleyerek memnuniyetsizliğini dile getirmişti. “İsrail’in bu sabah yaptıklarından hoşnut değilim.

İran’dan da memnun değilim ama İsrail’in bu çıkışı kabul edilemez” diyen Trump, ateşkesin korunması yönünde kararlılık mesajı vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.