1. HABERLER

  2. ÜMMET COĞRAFYASI

  3. İRAN

  4. İran: ABD 7 şartımızdan bazılarını kabul etti
İran: ABD 7 şartımızdan bazılarını kabul etti

İran: ABD 7 şartımızdan bazılarını kabul etti

.

A+A-

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, "ABD, İran’ın 7 şartından bazılarını kabul etti ancak biz bu yanıtı yetersiz buluyoruz." dedi. 

Muhsin Rızai, bugün (12 Ekim 2026) sosyal medya hesabı üzerinden ABD ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran’ı fethetme hayaline kapılan ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından kandırılarak insanlık tarihinin en "aptalca" savaşlarından birini başlattığını söyleyen Rızai, "Şimdi ise ABD donanmasının Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmayı başaramamasının ardından kaçakçılığa başvurdu. ABD ordusu hiç bu kadar utanç verici bir duruma düşmemişti." ifadelerini kullandı.

İran’ın savaşı bitirmek üzere sunduğu bazı şartların Washington yönetimince kabul edildiğini aktaran Rızai, "ABD, İran’ın 7 şartından bazılarını kabul etti ancak biz bu yanıtı yetersiz buluyoruz. İran diplomasisi değişti ve eski duruma geri dönüş olmayacak." diye konuştu. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.