1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas’tan Biden’ın Önerilerine Yanıt
Hamas’tan Biden’ın Önerilerine Yanıt

Hamas’tan Biden’ın Önerilerine Yanıt

Hamas, yaptığı açıklamada, "Biden’ın (Gazze’de) kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin çekilmesi, yeniden inşa ve esirlerin değişimini içeren önerilerine olumlu bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

A+A-
Hamas, yaptığı açıklamada, "Biden’ın (Gazze’de) kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin çekilmesi, yeniden inşa ve esirlerin değişimini içeren önerilerine olumlu bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"(ABD Başkanı Joe) Biden’ın (Gazze’de) kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin çekilmesi, yeniden inşa ve esirlerin değişimini içeren önerilerine olumlu bakıyoruz."

 

Hamas yayınladığı bildiride "ABD'nin bu tutumu, Gazze'deki savaşın son bulması zaruretine dair  bölgedeki ve dünyadaki sağlam inanç, Filistin'in mücahit halkının ve kahramanca direnişin efsanevi dayanıklılığının bir sonucu ve meyvesidir." vurgusunda da bulundu.

 

Bu hareket şunları da hatırlattı: "Kalıcı ateşkes, işgalcilerin tamamen geri çekilmesi, Gazze'deki yeniden yapılanma ve imar çalışmalarının başlaması,  mültecilerin kendi yerleşim bölgelerine geri dönmesi ve esir değişimi için ciddi bir anlaşmaya varılması konusunda olumlu ve yapıcı bir diyaloga hazır olduğumuzu, işgalcilerin bu ilkeye açıkça bağlı olduklarını beyan etmeleri halinde bu durumun geçerli olacağını vurguluyoruz."

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Siyonist İsrail'in Gazze'deki ateşkes ve esirlerle ilgili yeni bir öneride bulunduğunu duyurmuştu.

Biden, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu ve ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü bildirmişti.

İlk aşamada, "İsrail güçlerinin Gazze'deki yerleşim yerlerinden tam olarak geri çekileceğini" açıklayan Biden, aynı süreçte öncelikle yaşlıların ve kadınların bulunduğu esirlerin serbest bırakılmasının ve Gazze'ye insani yardımların artmasının öngörüldüğünü ifade etmişti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.