1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Filistin'den ABD’nin Siyonist İsrail’e Verdiği Desteğe Kınama
Filistin'den ABD’nin Siyonist İsrail’e Verdiği Desteğe Kınama

Filistin'den ABD’nin Siyonist İsrail’e Verdiği Desteğe Kınama

Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteğinin, tehlikeyi tırmandırarak savaşın kapsamının genişletilmesine yeşil ışık yaktığını vurguladı.

A+A-

ABD Temsilciler Meclisinin İsrail’e 26 milyar dolar değerinde askeri yardım sağlanmasına ilişkin Filistin haber ajansı WAFA’ya değerlendirmede bulunan Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü Rudeyne, “ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteği Filistin halkına yönelik bir saldırı ve tehlikeyi tırmandıran bir gelişme. Bu adım, İsrail’e savaşı tüm bölge ülkelerini kapsayacak şekilde genişletmesi için yeşil ışık yaktı” ifadelerini kulandı.

Bölgede ve dünyada istikrara giden yolun Filistin’de istikrarın sağlanmasından geçtiğini vurgulayan Rudeyne, ABD’nin Orta Doğu bölgesinde güvenlik ve istikrar için İsrail’e verdiği desteği kınadı.

ABD’nin Gazze Şeridi’nde 'Filistin halkına yönelik işlenen tüm suçların sorumlusu işgalci devletin aşırı sağcı hükümetine' destek verdiğini belirten Rudeyne, şunları kaydetti:

ABD, İsrail’e destek verirken, Batı Şeria’daki saldırılar üçüncü gününde devam ediyor. Alt yapının tamamen yok edildiği Tulkarm’da 13’ten fazla vatandaş öldürüldü. ABD bu saldırıları yapan işgalciye destek verirken, Filistinli mültecilere yardım eden Birleşmiş Milletler’e bağlı kurumlara desteğini durdurdu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.