1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan Mersin'deki kaza için taziye mesajı
Erdoğan'dan Mersin'deki kaza için taziye mesajı

Erdoğan'dan Mersin'deki kaza için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TAG Otoyolu'nda meydana gelen 10 kişinin ölümü, 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TAG Otoyolu'nda meydana gelen 10 kişinin ölümü, 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan  zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Dün akşam saatlerinde Mersin'de, Tarsus-Adana-Antep Otoyolu'nda 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarptı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha sonra sosyal medya hesabından kazaya dair paylaşımda bulundu. Bakan Yerlikaya kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Kaza yerine giden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, incelemesinin ardından gazetecilere, kazanın saat 19.00 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

Bölgeye çok sayıda ekibin yönlendirildiğini ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu:

"Diyarbakır istikametinden Adana'ya, oradan da Ankara ve İstanbul istikametine giden yolcu otobüsü, otoyoldayken, tabii yoğun da yağış söz konusu, henüz belirlenemeyen nedenle şerit değiştirmek suretiyle karşı şeride geçti. Orada ilk etapta 2 otomobille çarpıştı. Otobüs o istikamete maalesef devrilerek gitmiş. Orada 2 otomobille çarpıştıktan sonra karşı yönden gelen kamyonun da çarpmasıyla maalesef can kayıplarımız oldu. Şu anda ilk belirlemelere göre maalesef 10 vefatımız, 39 da yaralımız var."

Sağlık ve İçişleri bakanından açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin yaralı sayısının 40'a yükseldiğini duyurdu.

Koca, "Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9’u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da kazayla ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkide otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.