
Ensarioğlu: Türkiye modeli diye bir model var artık
.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, New York’ta yaptığı açıklamalarda Türkiye’de yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ensarioğlu, sürecin Türkiye’nin kendi dinamikleriyle yürütüldüğünü belirterek, “Bundan sonra Türkiye modeli diye bir model var artık. Başkaları bunu örnek alacak. Dünyaya örnek bir barışı inşa ediyoruz” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) 81’inci Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından gazeteci Cüneyt Özdemir’e konuşan Ensarioğlu, Erdoğan’ın konuşmasında başta Filistin olmak üzere bölgesel gelişmelere ilişkin mesajlarını değerlendirdi.
Erdoğan’ın, Filistin Devlet Başkanı’na ABD tarafından vize verilmemesine yönelik sözlerine dikkat çeken Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı’nın, “Siz Filistin Devlet Başkanı’na vize vermediniz ama ben burada onun adına konuşacağım” şeklindeki çıkışını hatırlattı.
Ensarioğlu, Erdoğan’ın konuşmasında Filistin’in yanı sıra Lübnan ve farklı bölgelerde yaşanan sorunlara da değindiğini belirterek, Cumhurbaşkanı’nın “baskı altında olan ülkelerin ve çocukların sözcülüğünü yaptığını” söyledi.
“Kendi işimizi kendimiz çözüyoruz”
Cüneyt Özdemir’in, Erdoğan’ın BM Genel Kurulu konuşmasında Türkiye’de yürütülen çözüm sürecine ilişkin daha fazla mesaj vermesini isteyip istemediğini sorması üzerine Ensarioğlu, sürecin Türkiye’nin kendi dinamikleri doğrultusunda ilerlediğini ifade etti.
Ensarioğlu, “Belki bu işe biz dışarıdaki insanları karıştırmak istemiyoruz. Kendi işimizi kendimiz çözüyoruz ve bunu başarıyla, dünyaya örnek teşkil edecek bir şekilde çözüyoruz” diye konuştu.
“Türkiye modeli diye bir model var artık”
Geçmişteki çözüm süreçlerinde farklı ülkelerdeki örneklerin incelendiğini belirten Ensarioğlu, bugün Türkiye’de yürütülen sürecin de ileride başka ülkeler tarafından örnek alınacağını savundu.
Ensarioğlu, “Nasıl ki benzer dünya örneklerini biz 2011’de, 2009’da örnek aldıysak, bundan sonra Türkiye modeli diye bir model var artık. Başkaları bunu örnek alacak. Dünyaya örnek bir barışı inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ensarioğlu ayrıca BM 81’inci Genel Kurulu dolayısıyla New York’ta bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul’daki konuşmasını salondan takip ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.