
Çin: ABD Uluslararası İlişkilerde İstikrarı Bozuyor
.
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu kaçırarak ve mahkemeye çıkararak uluslararası ilişkilerde istikrarı bozduğunu belirtti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugünkü basın toplantısında, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı alenen dava açarak onu mahkemeye çıkarmasına tepki gösterdi.
Mao, “ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun devlet başkanı statüsünü görmezden gelerek, alenen dava açtı ve kendi iç mahkemesinde sözde bir yargılama gerçekleştirdi. Böylece Venezuela’nın ulusal egemenliğini ciddi şekilde ihlal etti ve uluslararası ilişkilerin istikrarını zedeledi. Hiçbir ülke kendi kurallarını uluslararası hukukun üstüne koyamaz” şeklinde konuştu.
Çinli diplomat, Maduro ve eşi Cilia Flores’in derhal serbest bırakılmasını ve kişisel güvenliklerinin sağlanmasını talep etti.
ABD’nin New York kentinde bir mahkeme dün Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya karşı açılan davadaki ilk duruşmayı tamamladı. Maduro, “uyuşturucu terörü, kokain kaçakçılığı, makineli tüfek ve patlayıcı madde bulundurma ve bunları ABD’ye karşı kullanma” suçlamalarıyla dört müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya. Maduro tüm suçlamaları reddetti. Hakim, Venezuela liderinin 17 Mart’ta mahkemeye çıkması yönünde karar verdi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.