1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP lideri Özgür Özel’den ‘Roboski’ paylaşımı
CHP lideri Özgür Özel’den ‘Roboski’ paylaşımı

CHP lideri Özgür Özel’den ‘Roboski’ paylaşımı

.

A+A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Roboski’de 14 yıl önce bombalanarak öldürülen 34 Kürt sivilleri andı. Özel, “Hâlâ sorumluları korunan bu katliam Türkiye’nin yakın tarihinde bir utanç olarak duruyor” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünde 28 Aralık 2011'de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 17’si çocuk 34 kişi hayatını kaybetti.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Roboski Katliamı'na ilişkin paylaşım yaptı.

Özel, “Şırnak Uludere-Roboski’de 14 yıl önce bombalanarak öldürülen 34 sivil yurttaşımızı rahmetle anıyorum. Acının ve gözyaşının dili, dini, ırkı olmaz. Her acı hep birlikte Türkiye’nin acısıdır. Hüznümüz de sevincimiz de ortaktır” dedi.

"Utanç tablosu"

Paylaşımında “Hâlâ sorumluları korunan bu katliam Türkiye’nin yakın tarihinde bir utanç olarak duruyor” ifadesine yer veren Özel, “Biz, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülkeye hep birlikte adaleti getireceğiz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.