
Bakırhan: 'Cumhuriyetin ortağı olacağız'
Bakırhan, "Cumhuriyetin ortağı olacağız, bu cumhuriyeti demokratikleştirerek birlikte yaşayacağız. O günler uzak değil" dedi. 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Iğdır’da partililerle bir araya geldiği toplantıda yeni çözüm sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakırhan, "Cumhuriyetin ortağı olacağız, bu cumhuriyeti demokratikleştirerek birlikte yaşayacağız. O günler uzak değil" dedi.
"DEM Parti bu sürecin bir tarafıdır"
Bakırhan, partisinin Iğdır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada partililerle buluşan Bakırhan, Türkiye’de yeni bir demokratik süreç için mücadele ettiklerini belirtti. Bakırhan, DEM Parti’nin bu sürecin aktif bir tarafı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Sizin seçtiğiniz iradeyi artık kimse yok saymayacak, iradenize kayyım atanmayacak. Kendi dilimizle çocuklarımız öğrenim görecek, dilimizin asimile edilmesi duracak. Kürtlerin geçmişi ve kahramanlıkları da tarih kitaplarında yer alacak. Sayın Öcalan'ın deyimiyle eşit yurttaş olacağız, Cumhuriyetin ortağı olacağız, bu cumhuriyeti demokratikleştirerek birlikte yaşayacağız. O günler uzak değil. Çok önemli bir süreç yürütüyoruz. DEM Parti olarak bu sürecin bir tarafıyız. Binlerce toplantı, binlerce buluşma yaptık. Karadeniz’den Marmaris’e kadar samimiyetimizi ortaya koyduk. Şimdi samimiyet sırası iktidarda ve devlette."
"Bu mücadele bir gün karşılığını bulacak"
Önümüzdeki dönemi “Kürtlerin hukukunu tanıtacak bir mücadele dönemi” olarak niteleyen Bakırhan, partililere sürece sahip çıkma çağrısında bulundu:
"Sahip çıkalım ki sürgündeki yüz binlerce insanımız yurduna dönsün. Sahip çıkalım ki çocuklarımız Kürtçe öğrensin, Kürtçe konuşsun, Kürtçe eğitim görsün. Sahip çıkalım ki devletin ekonomideki yüz yıllık ayrımcı politikaları bitsin. Kürt illerinde sanayinin sesi yok. Sizin emeğiniz ve mücadeleniz boşa gitmedi. Bugün Türkiye'nin en büyük üçüncü partisiyiz. Sizin oylarınızla Meclis’te sizi temsil ediyoruz. Bu mücadele, bu ödediğimiz bedeller bir gün karşılığını bulacak."


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.