1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı
Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı

Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, belediyenin borcunun 8,5 milyar TL olduğunu açıkladı.

A+A-

DEM Parti’li Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, belediyenin borcunun 8,5 milyar TL olduğunu açıkladı. Zeydan, "Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. 2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla bu borç 8,5 milyar TL'ye ulaşmış" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın başkanlığında yapılırken belediyenin yeni yönetimi belirlendi.

“8 buçuk kattrilyon”

Belediyenin borcuna dair konuşan Zeydan, şu ifadeleri kullandı:

“Van Büyükşehir Belediyesi’nin şu an güncel borcu 8 buçuk kattrilyon. Bu borç 2022 yılında 400 trilyon iken son bir buçuk yılda özellikle Valinin değişmesiyle beraber neredeyse 15-16’ya katlanarak 8 buçuk kat trilyona ulaşmıştır. Belediyeler halka en yakın hizmet kurumlarıdır.

Dolayısıyla yol, kanalizasyon, içme suyu, artıma suları, çevre, park ve bahçe gibi bu asli hizmetler dururken kayyım döneminde aslında Milli Eğitim Bakanı’nın yapması gereken, Çevre ve İklim Bakanı’nın yapması gereken faaliyetleri maalesef belediye üzerinden yapmışlar ve büyük bir külfet oluşturmuşlar.”

“Kayyım sürecinde büyük israfa yol açılmış”

Çalışmalarını hukuki boyutta aktif kılacaklarını sözlerine ekleyen Zeydan, “Hukuki anlamda ne gerekiyor halkımız adına yapacağız. Kayyım sürecinde büyük israfa yol açılmış, 150 araç kiralanmış ve amaçları dışında kullanılmış. Araçlar başka kurumlara tahsis edilmiş 26 aracın sözleşmesini fesih ettik. Bu meclisin ve yeni yönetimin Van halkına Van’a layık hizmetler vereceğine inanıyoruz. Kolektif ve toplumsal bir akıl ile kentin bütün dinamikleriyle bütün sorunları el birliğiyle ortak akılla çözme planlarımız ve kararlılığımız var” diye konuştu.

rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.