1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD’nin Refah Saldırılarındaki İkiyüzlülüğü
ABD’nin Refah Saldırılarındaki İkiyüzlülüğü

ABD’nin Refah Saldırılarındaki İkiyüzlülüğü

Siyonist İsrail’in Gazze’nin Refah kentinde sivilleri katlettiği ve kahreden görüntülerin yaşandığı saldırının mühimmatı ABD’den çıktı! Pentagon ise saldırı için ikiyüzlüce ‘yürek parçaladı’ dedi!

A+A-
Siyonist İsrail’in Gazze’nin Refah kentinde sivilleri katlettiği ve kahreden görüntülerin yaşandığı saldırının mühimmatı ABD’den çıktı! Pentagon ise saldırı için ikiyüzlüce ‘yürek parçaladı’ dedi!

 

Katil İsrail’in kara saldırısı başlattığı Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah’ta yaşananlar karşısında dünya ayağa kalktı. İsrail’e destek veren ABD de tepkilerin odağında.

Bu sırada ABD merkezli CNN televizyonu, İsrail'in Refah’ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıda ABD yapımı mühimmat kullandığını duyurdu.

UZAMANLAR GÖRÜNTÜLERİ DEĞERLENDİRDİ

CNN'in haberine göre, silah uzmanları, İsrail'in Filistinlilerin kampına saldırısına ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri değerlendirdi.

Uzmanlar, görüntülerden yola çıkarak, Siyonist İsrail'in saldırıda ABD yapımı GBU-39 küçük çaplı bomba kullandığını ve ABD'de üretilen parçalarla bölgedeki mühimmatın seri numarasının eşleştiğini belirtti.

Patlayıcı silahlar uzmanı Chris Cobb-Smith, katil İsrail'in ABD merkezli Boeing yapımı bomba kullandığını aktararak, "Yoğun nüfuslu bölgelerde, küçük çaplı bile olsa herhangi bir mühimmatın kullanılması her zaman risklere yol açar." dedi.

Eski ABD ordusu mensubu, patlayıcı mühimmat imha ekibi üyesi Trevor Ball ise bombanın diğer mühimmatlara göre daha farklı özellikleri bulunduğunu belirterek, bunu kuyruğundan kolayca tespit edebildiğini belirtti.

PENTAGON SÖZCÜ YARDIMCISI GEÇİŞTİRDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh ise İsrail'in saldırısında ABD yapımı bomba kullanılıp kullanılmadığı yönündeki soruya, "Ne tür mühimmat kullanıldı bilmiyorum, bunu İsraillilere sormanızı öneririm." şeklinde yanıt verdi.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Singh "Hafta sonu olanları kesinlikle ciddiye alıyoruz. Sahadan gelen görüntüler korkunç, yürek parçalayıcı. Bunun durmaya ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

ÇAĞRI YAPIYORLARMIŞ

Singh, İsraillilerle yaptıkları görüşmelerde sivillerin korunması konusunda her zaman çağrı yaptıklarını savunarak, "Özellikle bu saldırı konusunda size verebileceğim daha fazla bilgi yok." ifadesini kullandı.

ABD'nin Refah'ta "geniş çaplı" saldırıları desteklemediğini ve İsrail'in sahadaki saldırıları ile de hiçbir ilgisinin olmadığını savunan Singh, öte yandan İsrail'e "güvenlik yardımlarını" sağlamayı sürdürdüklerini de söylemekten çekinmedi. Singh, söz konusu saldırıda ABD yapımı bomba kullanılıp kullanılmadığı yönündeki soruya "Ne tür mühimmat kullanıldı bilmiyorum, bunu İsraillilere sormanızı öneririm." şeklinde yanıt verdi.

İSRAİL’İN SORUŞTURMASINA GÜVENİYORMUŞ

Refah'ta zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına yapılan saldırı hakkında İsrail'in başlattığı soruşturmayı beklemek gerektiğini ifade eden Singh, "İsrail hükümetinin uygun ve kapsamlı soruşturma yapabileceğine güveniyoruz.” diye konuştu.

ADALET DİVANI DURDURMA KARARI VERMİŞTİ

BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı, 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

Siyonist İsrail, UAD'nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs'ta düzenlediği saldırıda 45 Filistinli hayatını kaybetmişti. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtmişti.

ABD'Lİ BAKANLIK ÇALIŞANI TEPKİ GÖSTERİP İSTİFA ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığının Nüfus, Mülteciler ve Göçmenler Bürosunda çalışan üst düzey yetkililerden Stacy Gilbert, Joe Biden yönetiminin İsrail’in Gazze’ye yönelik politikaları sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.

Amerikan Washington Post (WP) gazetesinin haberine göre Gilbert, İsrail'in Gazze'ye yönelik yardımları engellemediğine dair ABD Dışişleri Bakanlığı raporunun yanlış olduğu yönünde Bakanlık çalışanlarına mail attı.

Gilbert'in tepkisini çekerek istifasına yol açan raporla Biden yönetiminin, "İsrail'e milyarlarca dolar yardım göndermesinin meşrulaştırıldığı" ifade edildi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.