1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB Yetkilisi: Gazze Hususundaki Çifte Standartlardan Kaçınılmalı
AB Yetkilisi: Gazze Hususundaki Çifte Standartlardan Kaçınılmalı

AB Yetkilisi: Gazze Hususundaki Çifte Standartlardan Kaçınılmalı

Josep Borrell, Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili çifte standartlardan kaçınılması gerektiğini ve uluslararası mahkemenin İsrail rejimi hakkındaki kararlarının sayesinde bu bölgeye karşı İsrail'in sürdürdüğü savaştan kaçınılması gerektiğini söyledi.

A+A-
 Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell, Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili çifte standartlardan kaçınılması gerektiğini ve uluslararası mahkemenin İsrail rejimi hakkındaki kararlarının sayesinde bu bölgeye karşı İsrail'in sürdürdüğü savaştan kaçınılması gerektiğini söyledi.

 

Tesnim'de yer alan habere göre, Avrupa Birliği'nin Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell, Cumartesi günü, Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili çifte standartlardan uzak durulması gerektiğini uluslararası mahkemenin kararlarından da yararlanılarak Gazze'ye karşı savaşın son bulması gerektiğini açıkladı.

Avrupa Birliği'nin Dış Politika Sorumlusu şunları da sözlerine ekledi: " Ukrayna, Gazze ve uluslararası hukuka saygı gibi konularda hesap verilmesi gereken sorunlar var. İnsan haklarına saygı gösterilmesine dair uluslararası yasaların yeterince uygulanmadığını görüyoruz. "

Josep Borrell daha önce Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarının uygulanması gerektiğini ve İsrail'in istenileni yapması ve savaşı durdurması gerektiğini belirtmişti.

Borrell ayrıca, "Ulusal Ceza Mahkemesi'nin çalışma usulüne saygı göstermeli ve tehdit oluşturmadan işine devam etmesine izin vermeliyiz" dedi.

İsrail'in Gazze'ye karşı eşitsiz savaşının 239. gününde, dünya toplumunun sessizliği ve ABD'nin bu rejime desteği devam ediyor. Bu süre zarfında, düne kadar Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 36,248 kişi şehit oldu ve yaralıların sayısı 82,057'ye yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın dünkü verilerine göre, son bir günde Siyonist işgalciler, Gazze'deki Filistin ailelerine yönelik 5 kitlesel katliam suçuna karıştı ve bu saldırılarda 60 kişi şehit oldu ve 280 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.