Türkiye, Süleymaniye Havalimanı’na Yönelik Uçuş Yasağını Kaldırdı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin talebi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla, yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Süleymaniye Havalimanı’na yönelik uçuş yasağı kaldırıldı.

Ankara’da gerçekleşen görüşmede Barzani, Erdoğan’dan Süleymaniye Havalimanı’na uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını talep etti. Görüşmede Erdoğan’ın “Süleymaniye’yi bu kadar önemsiyor musun?” sorusuna  Neçirvan Barzani'nin ise bu soruya, "Ben Kürdistan Bölgesi Başkanıyım, benim yarım da Süleymaniye'dir" yanıtını verdiği belirtildi.

Bu diyalogdan sonra Erdoğan, Türk Sivil Havacılık Kurumu yetkilileriyle doğrudan görüşerek yasağın kaldırılması talimatını verdi. Yasağın kısa süre içinde kaldırılacağı bildirildi.

Türk Hava Yolları Basın Sözcüsü Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Haftanın yedi günü düzenli olarak icra edilecek Süleymaniye seferlerimizle Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ticari, kültürel ve turistik bağların güçlenmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Misafirlerimizi, Türk misafirperverliğini gökyüzünde en yüksek standartlarla deneyimlemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na 3 Nisan 2023 tarihinde uygulanan uçuş yasağı, bölgede artan PKK faaliyetleri gerekçesiyle alınmıştı.

KÜRDİSTAN Haberleri

Başbakan Barzani: Bağdat'a her ay 120 milyar dinar ödenmesinin yasal dayanağı yok
Rusya Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi Moskova yönetimi nezdinde özel bir konuma sahip
Kürdistan Bölgesi'nde boğulma vakaları: 9 Haziran'dan bu yana 11 kişi can verdi
ENKS Sözcüsü Yusuf: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var
Bağdat, Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol sahalarına hava savunma sistemi kuracak