Trump'ın Skandal Gazze Planı

.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, soykırımcı Netanyahu'yı Beyaz Saray'da kabul etti. Trump, Gazze'yi ele geçireceklerini, Gazzelilerin başka ülkelere gönderileceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump ile soykırımcı Netanyahu görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi.

Trump, Gazzeliler'i Ürdün ve Mısır'ın almasını istediğini yineledi. "Her ne kadar bu iki ülke bana hayır dese de Filistinliler'i alacaklar" ifadesini kullandı.

Trump, Ürdün ve Mısır'ın, Gazzelileri yerleştirmek için toprak ayıracağını söyledi ve "Gazzeliler'in yaşayacağı yeni alanlar inşa etmeliyiz" dedi.

Trump ABD'nin Gazze'yi ele geçireceğini orayı dümdüz edip kalkındıracaklarını da kaydetti.

Trump, vizyonunun Gazze'de tüm dünyadan insanların yaşaması olduğunu belirterek, "Filistinliler de yaşayabilir tabi" diye konuştu.

"Gazze'de ateşkesin devam edip etmeyeceğine dair birşey diyemem" ifadesini kullanan Trump, bütün rehineler serbest bırakılmazsa şiddete başvurabileceklerini kaydetti.

Soykırımcı Netanyahu da, İsrail'in şimdiye kadar en büyük dostunun Donald Trump olduğunu söyledi.

Dünya Haberleri

BM Nüfus Fonu: Gazze’de insanlar, hayatta kalma ile belirsizlik arasında mücadele veriyor
Kanada, HTŞ ve Suriye'yi terör listesinden çıkardı
Kanada'dan Ukrayna’ya 143 milyon dolarlık askeri yardım
Katil İsrail ordusu, Gazze'nin kuzey ve güney bölgelerini bombaladı
BM: Sudan'da sivillere yönelik şiddet arttı