Trump, Netanyahu ile iletişimi kesme kararı aldı

.

Trump ve Netanyahu'nun ilişkilerinin bozulduğu ve ABD Başkanı'nın hayal kırıklığına uğradığı öne sürülüyor.

Siyonist İsrail medyasında yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla iletişimi kesme kararı aldı.

Siyonist İsrail Ordu Radyosu muhabiri Yanir Cozin, X'te yaptığı paylaşımda, Trump'ın bu kararı Netanyahu'nun kendisini manipüle etmeye çalıştığı yönündeki endişeler nedeniyle aldığını yazdı.

Sağ görüşlü gazete Israel Hayom'un haberinde de Trump ve Netanyahu'nun ilişkilerinin bozulduğu ve ABD Başkanı'nın hayal kırıklığının arttığı belirtildi.

Son dönemde ABD'nin İran ile nükleer müzakerelere başlaması ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz'ın görevden alınması da Trump ile Netanyahu'nun ilişkilerinde kırılma yaşandığı şeklinde yorumlanmıştı.

Orta Doğu'da Netanyahu'suz seçenek mi?

İsrail basınında Trump'a yakın kaynaklara dayandırılan haberlerde ABD Başkanı'nın Netanyahu'dan beklediğini alamadığı ve Orta Doğu'da onsuz "adımlar" atmayı planladığı ifade edildi.

Trump'ın planladığı adımlardan birinin, ABD arabulucuğunda uzun süredir gündemde olan İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesiyle ilgili olduğu öne sürülüyor.

Jerusalem Post gazetesi çarşamba günü, ABD'li yetkililerle Gazze'de rehin tutulan İsraillilerin aileleri arasında bir görüşme yapıldığını bildirmişti.

Görüşmede ismi açıklanmayan üst düzey ABD'li bir yetkilinin, İsrail'in ateşkes ve rehine anlaşmasının yenilenmesi müzakerelerindeki tutumunu eleştirdiği ve ABD'nin, İsrail olmadan da Suudi Arabistan ile bölgesel bir anlaşmaya varacağını söylediği belirtilmişti.

Dünya Haberleri

ABD’li Senatörden İtiraf: İran ABD’ye Ağır Hasar Verdi
Meksika'da hapishanede çıkan ayaklanmada 10 kişi öldü, 16 kişi yaralandı
Putin: Ortadoğu’daki çatışmaların sona ermesi için elimizden geleni yapacağız
Kongre raporu açıkladı: İran 81 ABD askeri uçağını vurdu
ABD basını: İran’a yönelik olası saldırı için CENTCOM’a hazırlık emri verildi