Suudiler: "İsrail bölgesel ve uluslararası güvenlik için büyük tehdit"

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının bölgesel ve uluslararası güvenlik için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'ne katılan Bin Ferhan, burada yaptığı konuşmada, küresel meydan okumalarla yüzleşmeye en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda, gerilimin tırmandığına ve kutuplaşmanın arttığına işaret etti.

Gazze'deki gelişmelere ilişkin Bin Ferhan, "İsrail'in saldırılarının sürmesi, bölgesel ve uluslararası güvenlik için büyük tehdit oluşturuyor. Bu gerilim, Lübnan'ı da kapsayacak şekilde genişledi. Bu çatışmanın devam etmesi bölgedeki durumun daha da kötüleşmesine neden olabilir" dedi.

Gazze'de derhal ateşkese varılması, insani yardımların engelsiz bir şekilde girmesi ve esirlerin serbest bırakılması gerektiğini kaydeden Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, BRICS ülkelerinin Filistin davasına yönelik dayanışmasını ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına verdiği desteği övdü.

Dünya Haberleri

Aramco, Avrupa’ya gelecek ay petrol göndermeyecek
Açlık riski 520 milyona çıkabilir
Filipinler'de okul saldırısı: 6 öğrenci öldü, 17 kişi yaralandı
Güney Kore'den "Hürmüz Boğazı'na asker göndermeyeceğiz" açıklaması
Suriye'nin BM Temsilcisi: ABD himayesinde diplomatik çözümlere gitmek istiyoruz