Suudi Arabistan, 6 İran vatandaşını idam etti

.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, yeni yılın ilk gününde 6 İran vatandaşının idam edildiğini duyurdu.     

Bu gelişmenin ardından İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçisi’ni çağırarak sert tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Kerimi Şesti, Suudi Arabistan’ın bu adımını uluslararası hukuka, özellikle Konsolosluk İlişkileri Sözleşmesi'ne aykırı olarak nitelendirdi.    

Şesti, idam edilen 6 İran vatandaşının, Suudi yetkililer tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla mahkum edildiğini bildirdi.  

Kerimi Şesti, bu kişilerin cezalarının hafifletilmesi için İran Dışişleri’nin yoğun diplomatik çaba gösterdiğini ancak Suudi Arabistan’ın iş birliği yapmadığını belirtti.     

İran, idam kararlarının, Riyad’daki İran Büyükelçiliği’ne herhangi bir bilgi verilmeden uygulandığını belirtti.   

İran Dışişleri Bakanlığı, bu konuyla ilgili Riyad’a bir heyet göndermeyi planlıyor. 

rudaw

Dünya Haberleri

Venezuela'da 50 bin kişi hâlâ kayıp
ABD, savaş uçaklarını Avrupa'dan Orta Doğu'ya yeniden konuşlandırdı
CENTCOM: ABD, İran’a Yeni Saldırı Dalgası Başlattı
Çin ve Pakistan’dan ABD ve İran’a ateşkes çağrısı
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 930'a çıktı