Suriye'de ABD üslerine İHA'larla saldırı

İHA’ların bir kısmını üste mevcut hava savunma sistemleri hedefine ulaşmadan düşürürken, sayısı bilinmeyen İHA'lar da üsse isabet etti.

Suriye'nin Humus ile Deyrezor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Tenef ile Ömer Petrol Sahası askeri üslerine aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 22.30 sularında Deyrezor’da Fırat Nehrin doğusunda Ömer petrol sahasındaki üs, aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA ile hedef alındı.

Saldırının ardından üs bölgesinde siren sesleri duyulurken, ABD’ye ait savaş uçakları bölge semalarında uçuş yaptı.

Daha sonra ABD güçleri, Ömer petrol sahasındaki üssünden Fırat Nehri'nin batısında İran destekli grupların varlık gösterdiği Haşşam, Cafra, Havice ile Mreyiyye köyülerini toplarla hede aldı.

Diğer yandan Humus ilinde çöl bölgesindeki ABD’nin Tenef üssüne birden fazla kamikaze İHA ile saldırı düzenlendi.

İHA’ların bir kısmını üste mevcut hava savunma sistemleri hedefine ulaşmadan düşürürken, sayısı bilinmeyen İHA'lar da üsse isabet etti.

Her iki üste zaiyat olup olmadığı bilinmiyor.

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Rojava’nın Kürdistan Bölgesi Bölgesi sınırındaki Derik ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrezor Vilayetindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere aidiyeti bilinmeyen İHA'lar, SİHA'lar ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılarda bulunuyor.

Dünya Haberleri

Kongo'da Ebola salgını: Can kaybı 3 bin 982’ye yükseldi
ABD Ortadoğu'ya 10 bin asker ve bir uçak gemisi gönderiyor
Rusya: Ukrayna'da iletişim, enerji ve liman altyapısını vurduk
AB raporu: Dünya nüfusunun yüzde 34’ü bu yıl aşırı yüksek ozon kirliliğine maruz kaldı
ABD: Güçlerimizin çekilmesi, Peşmerge ve Irak ordusunun güçlendiğinin bir işareti