Suriye Savunma Bakanlığı: Halep'teki çatışmalar durduruldu

Suriye’nin Halep kentinde bugün tansiyon yükseldi. Suriye hükümetine bağlı güçler ile DSG arasında yaşanan çatışmalar ve karşılıklı suçlamalar, bölgedeki kırılgan istikrarı bir kez daha sarstı.

Halep’te Suriye ordusuna bağlı gruplar ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında patlak veren çatışmalarda bir anne ve çocuğu hayatını kaybetti. Suriye Savunma Bakanlığı operasyonları durdurma talimatı verdiğini açıklarken, DSG tarafı saldırganın kendileri olmadığını ve kentin ağır silahlarla kuşatıldığını bildirdi.    

Suriye’nin Halep kentinde bugün tansiyon yükseldi. Suriye hükümetine bağlı güçler ile DSG arasında yaşanan çatışmalar ve karşılıklı suçlamalar, bölgedeki kırılgan istikrarı bir kez daha sarstı. 

Suriye Savunma Bakanlığı: Ateşe karşılık vermeyi durdurduk       

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı’nın DSG’nin ateş açtığı noktaları hedef almayı durdurma talimatı verdiği belirtildi. 

 Bakanlık sözcüsü, ordunun hamlesinin çatışmaları sivillerden uzaklaştırmak amacıyla yapıldığını iddia etti. Ayrıca Suriye ordusunun kontrol hatlarını değiştirmek gibi bir amacının olmadığını, yalnızca saldırıların geldiği kaynaklara "savunma kapsamında" karşılık verildiğini savundu.

DSG: Ağır silahlar getirildi, kuşatma sürüyor         

DSG Basın Merkezi ise Şam yönetiminden gelen iddiaları kesin bir dille reddetti. Yapılan açıklamada, Halep mahallelerini bombaladıkları yönündeki haberlerin asılsız olduğu, füzelerin aslında hükümet yanlısı grupların mevzilerinden atıldığı iddia edildi.

DSG, özellikle Kürt nüfusun yoğun olduğu Şeyh Maksut ve Eşrefiye mahallelerinin dört aydır kuşatma altında olduğunu belirterek şu uyarıda bulundu: 

"Suriye hükümetine bağlı gruplar, Şeyh Maksut ve Eşrefiye mahallelerini bombalamak üzere bölgeye zırhlı araç ve topçu sistemleri getirdi. Bu, sivil hayatı tehdit eden tehlikeli bir tırmanıştır."

Sivil kayıplar: Anne ve çocuğu hayatını kaybetti 

Çatışmaların ve karşılıklı bombardımanın ortasında kalan siviller yine en büyük bedeli ödedi. Edinilen bilgilere göre, Halep’teki çatışmalar sırasında isabet eden mermiler veya şarapnel parçaları nedeniyle bir anne ve çocuğu yaşamını yitirdi. 

Rudaw

ÜMMET COĞRAFYASI Haberleri

Halep’te Suriye Ordusu ile SDG arasında ateşkes sağlandı
Sadr’dan Kürdistan bayrağı engeline tepki: Milliyetçi bağnazlığa izin verilmemeli
Lübnan: İsrail'e ait kameralı casusluk düzeneği ele geçirdik
Irakçi: Nükleer Bilgimizi Yok Edemezler
Siyonist teröristler Lübnan'da yeniden dönüşü engelliyor