Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Reuters'a yaptığı açıklamada, Şam'ın önceliğinin İsrail saldırılarını durdurmak olduğunu vurguladı ve bu yönde güven artırıcı adımlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Hava üssü saldırısından sonra Suriye ile İsrail arasındaki temasın kesildiğini belirten Şeybani, "Özellikle Suriye'nin güvenliğini sürekli tehdit eden bir tarafla temas kurulması gerektiğine inanıyoruz. Ancak bu temas sonuç getirmiyorsa buna ihtiyacımız yok" dedi. Suriyeli bakan, "Şu anda İsrail'e güvenmiyoruz." ifadesini kullandı.
Suriye'nin askeri eğitim ve iş birliğinde Türkiye'nin desteğinden yararlandığını belirten Şeybani, bunun Ürdün, Suudi Arabistan ve diğer ülkeler için de geçerli olduğunu kaydetti.
Suriye Dışişleri Bakanı, Şam'ın ordusunu yeniden inşa etme sürecinde Türkiye'nin desteğinden dolayı minnettar olduğunu sözlerine ekledi.