Soykırımcı İsrail Yine Mülteci Kampını Vurdu

Filistin’de sivillere yönelik saldırılarını sürdüren soykırımcı İsrail, katliamlarına bir yenisini daha ekledi.

Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, katil İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda bulunan çok katlı bir binaya yönelik saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda çoğu çocuk en az 30kişi şehit oldu, 40 kişi ise yaralandı.

Yaralıların Gazze'deki El-Avda Hastanesi ve El-Aksa Şehitleri Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Saldırı sonrasında yaşanan dehşet anları ise amatör kameralara yansıdı. İsrail ordusundan saldırının amacına dair açıklama yapılmadı.

Öte yandan Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne 433 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Katil İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "3 katliamda" 30 kişinin şehit olduğu, 99 kişinin yaralandığı belirtildi.

Siyonist İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısının 44 bin 835'e, yaralı sayısının da 106 bin 356'ya yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Dünya Haberleri

Galibaf: ABD’nin deniz ablukası girişimi sonuçsuz kalacak
Siyonist İsrail BAE'ye lazer savunma sistemi gönderdi
Sanchez'den AB'ye İsrail çağrısı: Anlaşmayı derhal askıya alın
Trump'tan sürenin dolmasına saatler kala yeni oyun: İran'la çatışmalar sona erdi
Araştırma: İngiliz medyası Gazze soykırımını aklamaya çalışıyor