Siyonist teröristler iki İngiliz parlamenteri havalimanında gözaltına aldı

Siyonist teröristler, işgal altındaki Filistin'de bulunan Ben Gurion Havalimanı’na inen iki İngiliz parlamenteri gözaltına aldı ve girişlerine izin vermedi.

İngiltere’de İşçi Partisi’ne mensup iki parlamenter Yuan Yang ve Abtisam Mohamed, dün (5 Nisan) yerel saatle 14.30’da indikleri İşgal altındaki Filistinde bulunan Ben Gurion Havalimanı’nda alıkonularak sorgulandı.

Siyonist teröristler aleyhinde boykot ve yaptırım çağrıları yapan Yang ve Mohamed’in “güvenlik güçlerinin faaliyetlerini belgelemek ve İsrail karşıtı nefret yaymak” şüphesiyle ülkeye girişlerine izin verilmedikleri açıklandı.

“Ters etki yaratacak”

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, X hesabından şu mesajı paylaştı:

“İki İngiliz parlamenterin, İsrail’e yapılan bir parlamento heyeti ziyareti sırasında İsrail makamları tarafından alıkonması ve girişlerinin reddedilmesi kabul edilemez. Bu ters etki yaratacaktır ve endişe vericidir.”

Lammy, İngiltere hükümetinin, Gazze’de yeniden ateşkes ilan edilmesi ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayarak Gazze’de çatışmaları bitirmek için çabalamayacağı devam edeceğini söyledi.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan, Netanyahu'nun Husilere karşı müdahale teklifini reddetti
Panama’da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
BM: Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 139 kişi hayatını kaybetti
Güney Kore: Kuzey Kore, Doğu Denizi yönüne balistik füzeler fırlattı
Panama'da depremin ardından 'acil durum' ilanı