The Wall Street Journal gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre Siyonist terör çetesi, İran’a yönelik hava operasyonlarını desteklemek için Irak’ın batısındaki çölde gizli bir askeri üs kurdu. Haberde, üssün ABD’nin bilgisi dahilinde savaş başlamadan kısa süre önce inşa edildiği belirtildi.
İddiaya göre üs, terör çetesinin özel kuvvetlerine ev sahipliği yaptı ve Yahudi teröristlerin hava kuvvetleri için lojistik merkez olarak kullanıldı. Bölgede ayrıca, İran üzerinde düşürülebilecek terörist pilotları kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri konuşlandırıldı.
Haberde, üssün Mart ayı başında bir çobanın “şüpheli helikopter hareketliliğini” fark edip Irak ordusuna haber vermesiyle ortaya çıkma tehlikesi yaşadığı aktarıldı. Irak askerlerinin Humvee araçlarla bölgeye ilerlediği, Siyonist teröristlerin ise birlikleri hava saldırılarıyla durdurduğu öne sürüldü.
Irak devlet medyasına göre saldırıda bir Irak askeri öldü, iki asker yaralandı. Irak Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Korgeneral Kays el-Muhammedavi olay sonrası yaptığı açıklamada, operasyonun “koordinasyonsuz ve izinsiz” gerçekleştirildiğini söylemişti.
Siyonist terör çetesi, bu olaydan sonra üssü hızla boşalttı.
Irak yönetimi daha sonra Birleşmiş Milletler’e yaptığı şikayette saldırının “yabancı güçler” tarafından düzenlendiğini belirterek ABD’yi suçladı. Ancak WSJ’ye konuşan kaynaklar ABD’nin saldırıya katılmadığını savundu.
Habere göre terör çetesi hava kuvvetleri, İran’a karşı beş hafta süren savaş boyunca binlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Irak’taki gizli üs sayesinde Yahudi teröristlerin operasyon bölgesine daha yakın hareket ettiği ve acil kurtarma ile özel operasyon kapasitesini artırdığı ifade edildi.
Yahudi terör çetesi habere ilişkin yorum yapmadı.