Siyonist Çete İsrail çadırları bombaladı;Çok sayıda şehit var

Siyonist İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli şehit oldu.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Siyonist İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

Saldırıda en az 40 Filistinli şehit oldu.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü aktarıldı.

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi.

Tanıklar, Siyonist İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." denildi.

Dünya Haberleri

Kongo'da Ebola salgını: Can kaybı 3 bin 982’ye yükseldi
ABD Ortadoğu'ya 10 bin asker ve bir uçak gemisi gönderiyor
Rusya: Ukrayna'da iletişim, enerji ve liman altyapısını vurduk
AB raporu: Dünya nüfusunun yüzde 34’ü bu yıl aşırı yüksek ozon kirliliğine maruz kaldı
ABD: Güçlerimizin çekilmesi, Peşmerge ve Irak ordusunun güçlendiğinin bir işareti