"Şam yetkilileri sadece DSG ile değil, tüm Kürt partileriyle görüşmeli"

Başbakan Mesrur Barzani, Şam yetkililerinin sadece Suriye Demokratik Güçleri ile değil, tüm Kürt partileriyle görüşmeleri gerektiğini düşünüyorum.dedi

Mesrur Barzani, dün akşam Erbil saatiyle 19.00'da Al-Arabiya televizyon kanalında yayınlanacak röportajda gündeme ilişkin konuştu.

Al-Arabiya, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Barzani ile yapılan özel röportajın özetini yayınladı.

Başbakan ​​Barzani, İsrail'in Kürdistan Bölgesi'ndeki varlığına ilişkin suçlamalara ilişkin, "Bu iddiaların hepsi asılsız ve gerçek dışıdır. Çok net bir şekilde şunu söyleyebiliriz: Bu doğru değildir ve İsrail'in Kürdistan Bölgesi'nde varlığı yoktur. Maalesef Kürdistan Bölgesi'ne yönelik suçlamaların çoğu, bölgeye saldırmak için hiçbir mazereti olmayan kişiler tarafından yapılıyor. Tekrar vurguluyorum; İsraillilerin Kürdistan Bölgesi'nde varlığı ve yerleri yoktur." açıklamasında bulundu.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile ilgili olarak Başbakan Mesrur ​​Barzani şunları söyledi:

"Suriye Demokratik Güçleri tüm Kürtleri değil, bir kısmını temsil ediyor. Suriye Demokratik Güçleri ile Şam arasında neler yaşandığını bilmiyorum, dolayısıyla bu konuda yorum yapmıyorum, ancak Şam yetkililerinin sadece Suriye Demokratik Güçleri ile değil, tüm Kürt partileriyle görüşmeleri gerektiğini düşünüyorum."

Başbakan, koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki varlığı ile ilgili soruya, "Herkesin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditleri ve zorluklarının fakına vardık ve Kürdistan Bölgesi olarak koalisyon güçlerini bölgede ağırlamaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Bilgilere göre Irak, koalisyon güçlerinin ülkede kalış süresine ilişkin tutumunu yeniden gözden geçirmek istiyor." yanıtını verdi.

KÜRDİSTAN Haberleri

Şengal’de YBŞ Irak devletine entegre edilecek, Şengal Dağı’nın kontrolü Bağdat’a geçecek
Kobani'de cezaevi faciası: 9 mahkum kendilerini yakarak yaşamlarına son verdi
Başkan Barzani: Eylül Devrimi tüm parçalara ilham kaynağı oldu
Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge güçleri birleştirildi
Mesrur Barzani: Zorluklara rağmen Kürdistan büyümeye devam ediyor