Şam ve DSG arasında 4 günlük ateşkes ilan edildi

.

Suriye Savunma Bakanlığı, Suriye hükümeti ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında varılan yeni anlaşma uyarınca, bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere 4 günlük ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Suriye ordusu ile DSG arasındaki tüm operasyon bölgelerinde çatışmaların 4 gün süreyle durdurulduğu bildirildi.

Açıklamaya göre ateşkes, 20 Ocak 2026 Salı günü (bugün) saat 20:00 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Ulusal çabaları başarıya ulaştırma hedefi

Bakanlık, bu kararın Suriye devleti ile DSG arasında sağlanan yeni anlaşma çerçevesinde alındığını belirtti.

Açıklamada, "Bu karar, ilan edildiği tarihten itibaren dört gün boyunca geçerli olacaktır. Amacımız, devletimizin DSG ile vardığı mutabakatlara sadık kalarak, yürütülen ulusal çabaları başarıya ulaştırmaktır" ifadelerine yer verildi.

"Ordu tüm Suriyelilerin kalkanıdır"

Savunma Bakanlığı açıklamasının sonunda, Suriye ordusunun ülkenin tüm bileşenlerini kapsayan toplumsal bir kalkan olma görevini sürdüreceğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Suriye toplumunun güvenliğini, istikrarını ve değerlerini korumak adına ordunun hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağı ifade edildi.

RUDAW

KÜRDİSTAN Haberleri

Tom Barrack Erbil’de Trump’ın ‘Kürtlere silah verildi’ iddiası hakkında net konuştu
İbrahim Biro: Her halk gibi Kürtlerin de bir statü sahibi olma hakkı var
Kürdistan Bölgesi'nde sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak
Başkan Barzani, Kürdistan ve dünya Müslümanlarının Hicri yeni yılını kutladı
Erbil ile Bağdat petrol şirketlerinin güvenliği konusunda anlaştı